Vekst og Høyde på Guzmania Samba

December 10

Vekst og Høyde på Guzmania Samba


En hybrid sorten av fakkelen bromeliad (Guzmania spp.), Samba er en frost øm og skygge-elskende tropisk flerårig plante. Utviklet av nederlandske horticulturists 1990-årene, er Samba patentert i USA - patent nummer 8565. Bare lisensierte dyrkere kan lovlig forplante og selge Samba fakkelen bromeliad. Anlegget har en oppreist blomst stilken med små gylne blomster som er overskygget av langvarig, gul til korall-oransje bracts.

vekst Habit

Samba Guzmania utvikler lange, glatte blader i en konsentrisk klynge for å danne en traktformet rosett. Bunnen av rosetten kalles en tank og samler og vannholdig. En moden Samba anlegget vil spre bladene ut i alle retninger, med lange blader potensielt bøyd nedover på sine tips. Under den varme sommeren, sentrum av rosetten utvikler en oppreist blomsterstand med mange korte fargerike gule og oransje bracts. Stilken ser ut som en opplyst fakkel.

Størrelse

Dimensjonene på tvers av rosetten området fra 15 til 20 inches, med en høyde på 10 til 15 inches. Når blomsten stilken framgår, kan anlegget tårnet 18 til 24 inches høy. Når en plante er gammel nok til å produsere en blomsterstand, fra én til tre små pup plantene spire fra bunnen av hovedanlegget. Disse små kloner sakte vokse oppover, men ikke kjøre forbi eller legge størrelse til hovedanlegget. Etter Samba bromeliad blomster, forblir blomst stilken i ytterligere seks til 12 uker, men anlegget sakte dør.

Perennial Nature

En Samba bromeliad som har blomstret vil dø, uansett hva kulturell innsats er gjort. Men som mor bromeliad degraderes, valpen anleggene på sokkelen fortsetter å vokse. Disse valpene vil videreføre anlegget. Nøye sviske ut den gamle bromeliad rosett med en hånd svisker. Ikke bryte valpen planter som du klippe ut bunnen av den gamle, døende bromeliad. Når den er fjernet, øket lys og luft fremme raskere og jevnere vekst av pup planter.

økende krav

Bromeliads i Guzmania slekten vokser naturlig i den lyse, diffust lys finnes under tropiske trær i Sør-Amerika. Ikke utsett dem til å tørre luften eller direkte sollys, noe som kan føre til forbrenninger på blader eller brune blad tips og kanter. Grow dem ute bare i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 10 og varmere der frost aldri forekomme. De vokser godt i en skygge drivhus andre steder.

Samba lommelykt bromeliad er ikke plantet i jord, men bare støttet opp i en beholder med grov torv eller organisk mulch. Oppbevar beholderen jevnt fuktig, men ikke våt. Høy luftfuktighet og varme, frostfritt temperatur dannes den frodigste anlegget. Overvåk vannivået i tanken av rosetten, og ikke la det tørke ut. Gjødsling bromeliads ofte avtar bract farger og fremskynder plantenes vekst samt utbruddet av anlegget død etter blomstring.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com