Har noen rett til Søk huset ditt hvis de er invitert i?

March 6

Har noen rett til Søk huset ditt hvis de er invitert i?


Retten til en statlig agent for å søke et privat hus har strenge begrensninger under fjerde endring lov. Mens en invitasjon til å gå inn i huset ikke vanligvis gi agenten rett til å utføre et søk, kan visse omstendigheter tillate et søk selv om hus ikke samtykker. De med konkrete spørsmål om hjem søker bør kontakte en strafferett profesjonell.

Hjem søk

The Fourth Amendment til den amerikanske grunnloven beskytter eksplisitt borgere fra "urimelige" søk. "Søk" refererer til regjeringen oppføring av et sted der en person med rimelighet forventer privatliv, for eksempel et hjem. Personen trenger ikke faktisk eier huset som søkte; så lenge huset fungerer som et hjem (for eksempel i en utleiesituasjonen), kan personen som bor der rimelighet kan forvente privatliv. For å søke et hjem, vil politiet vanligvis trenger en ransakelsesordre (tillatelse til søk utstedt av en dommer.) Hvis en agent søker et hjem i strid med den fjerde endring, kan noen bevis som finnes i det søket ikke brukes mot den enkelte levende i hjemmet i en domstol.

Samtykke til Søk

Fjerde Amendment loven vil tillate et unntak fra warrant kravet hvis noen med myndighet samtykker til søket. I tilfelle av et hus, noen med myndighet omfatter alle som har like stor rett til å bruke eller okkupere huset. I tilfeller der flere personer bor i huset, kan en beboer samtykke til andre med mindre en annen beboer er gjenstand for søket, og at andre beboer er på scenen og objekter til søket. States varierer i sin behandling av søk der samtykke ble gitt av noen under de fleste alder av staten. Hvis politiet bare feilaktig tror at samtykkende individ har rett til å samtykke, vil loven vanligvis holder søke gyldig også.

Samtykke vs. Invitasjon

Mens samtykke for å søke kan omfatte en invitasjon til å gå inn i huset, "samtykke" er en mye mer kompleks handling enn bare invitasjon. Den enkeltes samtykke må være helt frivillig (ikke tvunget av trusler, utpressing, eller andre faktorer), og den enkelte må vite at han samtykker til et søk. Når en person samtykker, søkere har vanligvis rett til å søke uansett hvor i huset hvor ting blir søkt kan bli funnet, men ikke nødvendigvis hele huset. For eksempel, hvis søkere er ute etter en bil, samtykke for å søke vanligvis ikke vil tillate dem å søke alle smykker bokser i soverommet.

Plain Vis Unntak

En invitasjon til å angi et hus kan bringe "plain view" unntaket inn i bildet. Fjerde Amendment loven tillater vanligvis beslagleggelse av bevis uten arrestordre dersom politimannen, som ligger på et sted hvor han har en rett til å være, ser bevis for en forbrytelse i vanlig visning utilsiktet. For eksempel, hvis et hus inviterer en politimann inn i hans hjem, og politi, stående i foajeen, ser bevis for narkotiske produksjon på kjøkkenbordet, kan politimannen da gripe at bevis selv om han ikke har noen arrestordre, og bruke det i retten . Beslagleggelse av bevis i vanlig visning utgjør ikke en søk og derfor ikke krever samtykke. En vanlig visning anfall alene vanligvis ikke vil gi offiseren rett til å søke et hus i det øyeblikket, men kan utgjøre tilstrekkelig sannsynlig årsak for ham å få en ransakelsesordre.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com