Tomato Plant Problemer med gule blader

August 1Ingen gartner ønsker å se gule blader på hennes tomatplanter. Denne misfargingen er mer enn skjemmende, er det et tegn på nød. Selv om symptom har en rekke årsaker, har det alltid den samme virkning. Gule blader vil slippe for tidlig, slik at frukten utsatt for sol og andre elementer. Utdanne deg selv på hva dette symptomet betyr og hvordan du kan unngå det for en sunn og velsmakende avling av tomater år etter år.

Sopp

Sopp er en årsak til gule blader i tomatplanter. Sopp lever i skitt og jord, noe som gjør det vanskelig å fjerne. For å hindre en sopp fra gripe tak i tomatplante, aldri plante tomater på samme sted to år på rad.

Råtne

For mye vann kan føre til rot råtne i tomatplanter, en årsak til gule blader. For å hindre råte oppstår, sikre plantene dine har riktig drenering ved å plante dem i hevet senger. La det alltid være minst 15 inches mellom dine tomatplanter. Riktig luftsirkulasjon vil bidra til å redusere sjansen for råte. Også plukke opp noe rusk nær bunnen av plantene dine, slik som løv og frukt, så snart det ser ut til å holde råte skjer.

insekter

Insekter lever av tomatplanter, forårsaker skade som fører til gule blader. De overfører også sykdommer fra en plante til en annen, for eksempel krøllete toppen virus. Disse sykdommene også forårsake blad gulning. For å forhindre insektplager, surround dine tomatplanter med ringblomster, en blomstrende plante som avskrekker de fleste rovdyr. Du kan også drapere plantene dine med rad dekker å hindre insekter fra hopping fra plante til plante. Et dryss av svovel, som kan kjøpes på de fleste hage forsyne butikkene, vil også holde mange insekter i sjakk.

Nutient Mangler

Bladene på dine tomatplanter kan snu gule på grunn av mangel på næringsstoffer. Pass på å vanne dem i tørkeperioder. De vil sannsynligvis trenger vann hver dag under den varmeste delen av vekstsesongen. Du kan også legge til gjødsel til jord eller plante mat til vannet for å bidra til å styrke de næringsstoffene plantene dine får. Snakk med en profesjonell hos din lokale hage forsyning butikken for å anbefale et produkt som passer din klima, samt din bestemt type tomatplante.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com