Små Space Gardens

August 21

Små Space Gardens


Hvis du sitter fast med en liten front yard, eller du bor i en leilighet, kan du tenke plukke din egen ferske råvarer og blomster er bare en drøm.

Tenk igjen.

Du trenger ikke en viltvoksende verftet å ha din egen hjemme-hage fylt med grønnsaker og blomster du elsker. En liten plass hagen krever bare litt planlegging og innsats.

"Ikke mist motet hvis du ikke har mye plass," sier Susan Littlefield, hagebruk redaktør for South Burlington, Vermont-baserte National Garde Association. "Du kan fortsatt høste, selv om det er noen urt planter på en vinduskarm. Du kan fortsatt få den forbindelse til den naturlige verden. "

Starter

Ikke å ha luksusen av en stor hage med uavbrutt solskinn og perfekt vanning betyr at du må gjøre mer tenkning før du kjøper blomsterjord og frøplanter.

Først vurdere soleksponering på terrassen din, vinduskarmen, en del av skitt nær inngangsdøren eller området du vurderer for hagen. Mengden av sollys vil avgjøre hva slags planter du vil være i stand til å vokse, sier Mary Estes, landskapsarkitekt og president i Phoenix-baserte Indigenous Minds.

"Har plass har morgensolen, ettermiddagssolen, sol hele dagen, eller er det skyggefullt? Matplanter vanligvis trenger rundt seks timer med sollys per dag og prydplanter varierer fra små til hele dagen sol toleranser, "sa hun.

Man må også vurdere den modne størrelsen på anlegget. Hvis du tror det kan bli et hinder eller krever mye beskjæring for å passe inn i den ledige plassen, tenk på noe mindre. Hvis du ser for deg din høyhuset balkong grøn foret med dekorative og matplanter, finne ut om jord krav før du kjøper en palme eller epletre, siden containere tilbyr mindre jorddybde, sa Estes.

Snakker av beholdere, bør øverste etasje leiligheten beboere oppsøke lette versjoner i glassfiber eller harpiks for sine balkonger. Pottene må ha hull for å oppmuntre drenering, og skåler for å minimere vann og jord flekker, sa Estes.

Hun sa smale rettlinjede containere som følger omkretsen av terrassen eller balkongen er gode alternativer til de plass spise runde beholdere. Du kan variere container høyder for visuell interesse, og leke med planteformer innenfor for ekstra lagdeling.

Jord FYI

All jord er ikke skapt like. En god økologisk potting jord er egnet for de fleste ettårige og blomster, mens en blanding av matjord og mulch arbeider med små patio trær og busker, ifølge Mary Estes, landskapsarkitekt og leder for Phoenix-baserte Indigenous Minds.

For produktive hager, foreslår Estes oppsøke en av de mange varianter av container hage - eller boks hage - mikser. De består av jord, næringsstoffer og organisk gjødsel som vil bidra til å gjøre mest mulig ut av hagen din.

For beholder planting, Estes plasserer et lag av grus i bunnen av beholderen og dekker den med filter stoff før tilsetning av jordsmonnet. Stoffet holder jorden ut av grusen, bidrar til å sikre tilfredsstillende drenering.

"Filter stoff er ikke et vanlig element rundt huset, slik som en erstatning jeg har med hell brukt kaffefilter for samme program," sa hun.

For container plante jord, bruk en som har en lys tekstur og holder på fuktigheten samtidig som den tilbyr god drenering, anbefaler Susan Littlefield, hagebruk redaktør for National Garde Association.

"Hvis posen føles som om du plukke opp en pose med våt sand, la det," sa hun. "Vil du ha noe som drenerer og gir tilstrekkelig luft."

Legge til kompost hjelper alle voksende tilstand i en region, sier Littlefield.

"Hvis jorda er tung, vil det bidra til å åpne opp jorda. Hvis det er tørt, det kommer til å holde fuktighet i. Hvis du har en liten plass og er hage intensivt, kompost blir mer viktig. "

Maksimere og finne plass

Tenker utenfor anlegget boksen er en annen måte å skaffe hage plass. Little liker å dra nytte av vertikale mellomrom.

Hun sier det er fine alternativer - kaprifol eller bougainvillea - når det gjelder dekorative vinstokker som strekker seg vertikalt og produsere fargerike blomster. Men hvis skape en bærekraftig kilde som vil sette mat på bordet er et mål, er du en espalier eller to unna flere andre alternativer.

"Du kan plante pole bønner som vokser vertikalt for å få en større avling i samme areal," sa Littlefield. "Agurker og meloner kan også vokse mot et espalier."

En solfylt men blid front bøye kan være et perfekt hjem for en frisk urt boks. Boksen kan flyttes inne for vinteren eller til et annet sted når det trengs.

"Urter tar ikke mye plass, og det er hyggelig å avklipt litt frisk persille eller basilikum for salat," sa Littlefield.

Og, hvis du er flau av golde eller mindre attraktive stedene rundt huset, en serie av container planter kan også løse disse problemene.

"Tenk på utradisjonelle hagearealer som oppkjørselen eller dekk", sa Littlefield. "Hvis du har en skyggefulle hagen, men en innkjørsel i full sol, kan du stille den ene kanten av oppkjørselen med beholdere av tomater og paprika."

Å gjøre en landskapet gjør dobbel jobb er en annen måte å maksimere dine hage alternativer. Vurder å bytte den ornamentale crabapple treet i front yard med fruiting epletre eller sitrus varietals, avhengig av klima. Bytt ut den kjedelige busk nær postkassen med en spiselig bær bærende busk.

Little sa det er bare et spørsmål om å være kreativ om "hvor du vokser ting."

"Du kan kombinere grønnsaker med blomster slik at du har et flott landskap, samt en produktiv en," sa hun. "Du kan gjøre persille og blomkarse i en boks slik at den ikke trenger å se ut som en grønnsak container. Du re får det beste fra begge verdener. "

Hva Plant

Maksimere din lille hage potensielle innebærer maksimering av produksjonen av alt du plante.

For en blomsterhage kan du velge stauder, ettårige eller en kombinasjon av stauder og sommerblomster. Blant stauder er blomster med korte blomstrende årstider, inkludert peoner. Shasta tusenfryd, derimot, har lenge blomstrende årstider. Hvis du ikke har noe imot sesong graving og planting, Little sagt, kan ettårige være det beste alternativet som de pleier å nyte en lang blomst sesong.

Ideelt sett ønsker du et utvalg som kan passe inn med alle fire årstider.

"Få noe som kunne ha blomster om våren, bær i sommer og fin høstfarger, slik at du får mer visuell interesse for at anlegget," Littlefield sa. "Hvis du ønsker å få mest mulig igjen for pengene, kan du ikke ønsker noe som har blomster om våren, men er en kjedelig busk resten av året. "

For en spiselig hage, vokse produsere at de fleste medlemmer av husstanden faktisk vil spise. Du kan elske rødbeter, men hvis alle andre ikke kan stå dem, bruker dyrebar plass til å vokse dem er kanskje ikke verdt det. Little tilsier at du tenker på den dyreste eller vanskelig å finne produsere og gjøre at en del av din hjemme-gården.

"Hvis du liker grønnkål eller Chard, eller uvanlige grønnsaker eller urter som brukes i thailandsk matlaging, de fleste er lett å vokse," sa hun. "Avhengig av hva du vokser, kan du spare mye penger."

Unngå planter som mais, squash og erter, som monopoliserer plass, men gir liten når det gjelder å høste tid. Hold deg unna aggressive spredere - som mynte - som kan ta over hagen. Hvis du gjør begjærer slike ting, holde dem i egne beholdere over bakken, eller begrave beholderen under bakken for å holde røttene begrenset.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com