Slik installerer en hage drypp vanning systemet

August 1

Slik installerer en hage drypp vanning systemet


Drypp vanning er en effektiv måte å vanning. Ved å rette den langsomme drypp av vann direkte til røttene av planter med drypp linjer og emittere du vil spare vann, redusere vann regninger og unngå bortkastet avrenning. Du kan installere et drypp linje vanning system for å blande inn i nesten alle størrelser og former hage. Anser det som å sette sammen biter av et puslespill.

Bruksanvisning

1 Tegn ut hageområde på millimeterpapir. Markere ut formen på hagen. Bruk forskjellige fargeblyanter til å tegne i forskjellige symboler som skal representere små, mellomstore og store planter.

2 Koble prikkene av plantene av tegningen for å danne den korteste ruten for rør og for mest mulig effektiv bruk av vann linjer.

3 Bruk egne linjer for større planter som trenger større mengder vann eller spesielle vann levering vedlegg. Disse plantene skal merkes i samme farge blyant på din skisse av vanning systemet slik at de vil skille seg ut. Å sette for mye fra et vannbehov på en enkelt linje vil utarme det nødvendige trykk for å tvinge vannet helt til slutten av linjen.

4 Mål opp avstanden fra vannkilde til din hage. Bruk større ¾ tommers vinyl t-banen for å komme fra vannkilden til hagen området der du setter opp din vanning. Plan om å feste en motløpskontroll stykke, controller, tidsur eller reguleringsventil, filter og en trykkregulator i den rekkefølgen mellom kranen og vannet linje som vil lede vann til hagen din.

5 Følg skissen for å legge ut ruten av vanning linje i selve hagen. Bruk ¾ tommers rør for hovedløpet av vannlinjen. Du kan plugge emittere direkte inn i ¾ tommers vinyl t-banen, eller du kan plugge i lengder på ¼ tommers drypp kø for å fungere som avdelings utvidelser i stedet. Du kan legge til dine emittere in-line langs mindre slange eller plassere en emitter på slutten av hvert mindre gren.

6 Kontroller GPM (liter per minutt) eller GPH (liter per time) merket på emittere og velge de høyere volum emittere for større anlegg. Bruk drypp vanning sprinkleranlegg for å dekke deler av spredning, lav voksende bakken dekker. Volumet av vann du trenger ved hver vanning stasjon eller emitter vil avhenge av hvor raskt jord avløp samt plante størrelse.

7 Slå på vannet for å teste systemet for lekkasjer og effektivitet. Fortsette å se linjene og emittere på den regelmessig. Vanning systemer kan tette over tid.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com