Slik feilsøker Hydrangea som en potteplante

September 19

Slik feilsøker Hydrangea som en potteplante


Native til Asia, hortensia er populære potteplanter på grunn av sine store dramatiske blomster. Det er flere hovedgrupper av hortensia: mophead, lacecap, Annebella, oakleaf og brudeslør. Men ifølge veiledningen til Stueplanter nettstedet, mopheads er det beste for voksende innendørs. Det er viktig å gi dem den riktige behandling for å redusere risikoen for soppsykdommer som for eksempel rot råtne. I tillegg usunn hortensia har problemer med blomstrende og opprettholde sin løvverk.

Bruksanvisning

1 Trykk fingrene inn i de første 3 inches av potting jord. Jordsmonnet skal føle fuktig, men ikke mettet. Hortensia vil wilt hvis ikke får nok vann eller kontrakt rot råtne hvis de blir stående i sittende vann. Pottene må ha dreneringshull som er minst 1/2 tomme i diameter. Planters bør også settes på et fat fylt med en 1-tommers lag med småstein eller steiner.

2 Beskjær tilbake hortensia er stilkene med et par av bypass saks hvis hortensia vokser utenfor sin utpekte voksende plassering. Lag en 45-graders vinklet kutt 1/4 av en tomme over bladaksen på en gammel stammen etter at planten har blomstret.

3 Plasser hortensia i nærheten av et vindu som har en ren gardin hvis du ser din hortensia wilt. Hortensia trenger minst fire timer med indirekte sollys.

4 Gjødsle din hortensia med mindre gjødsel hvis du oppdager svidde blader. Bruk en gjødsel med en NPK mengde 10-10-10. Spe med den anbefalte mengden av halvparten med vann og bruke under dripline av hortensia. Den dripline er det området som er rett under de ytterste bladene. Gi din hortensia gjødsel annenhver uke i løpet av våren og sommeren.

5 Spray din hortensia med et soppmiddel hvis du oppdager pulveraktig mugg. Pulveraktig mugg er en sopp sykdom som fører til en støv-lignende utseende på bladene. Bruk på bladene i henhold til instruksjonene på etiketten.

Hint

  • Gi din hortensia nok plass vekk fra andre potteplanter å fremme god luftsirkulasjon, noe som vil redusere risikoen for å pådra en sopp sykdom.
  • Dypp bypass hagesaks i en blanding av 70-prosent denaturert alkohol og 30 prosent vann i mellom kuttene for å hindre spredning av en potensiell sopp sykdom.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com