Hickory Shuckworm Damage

November 10

Hickory shuckworm (Cydia caryana) er en art av møll hvor larvene lever på mutter skall, også kalt shucks, av pecan og hickory trær. Fordi det er nattdyr, er møll sjelden sett, men larvene kan gjøre betydelig skade nøtter av begge sine vertstrærne.

Beskrivelse

Voksen hickory shuckworms er brun til mørk grå møll som er i ferd med 3/8 tommers lang. De voksne la egg på hickory nøtter og pecan knopper og larvene lever mens inne galls i løpet av våren. Når pecan nøtter er til stede senere på våren, møll sette enkelt egg på nøtter, feste dem med et hvitt stoff som er lett å se. Larvene er omtrent 1/2 tommers lang og kremfarget med brune hoder. De forpupper seg i skolmen, eller skall, og etter hvert fremstå som voksen møll.

Livssyklus

Shuckworms overvintrer som puppe i gamle skall fra nøtter fortsatt igjen på trærne eller som har falt til bakken. De voksne dukke opp tidlig på våren for å legge første generasjon egg enten i galls, på hickory nøtter eller på pecan nutlets. Larvene fra disse eggene forpupper seg og fremstå som første generasjon voksne i slutten av mai og juni. Disse voksne legger egg på pecan nøtter, dekker dem med en klebrig lim stoff, som er et tydelig tegn på shuckworm angrep. Disse andre generasjon larver lever og forpupper seg i løpet av juli og august, og fremstå som voksne i slutten av august og september. De legger egg og produsere den tredje generasjonen av larver, som pupate og overvintrer. Prosessen starter igjen når disse voksne dukke opp følgende våren.

Skader

Den hickory shuckworm foretrekker pecan og hickory som primære verter. Larvene lever nesten utelukkende i nøtter. Skadene oppstår når larver boringen eller tunnel inn i mutteren skolmer av trær, som forstyrrer strømmen av vann og næringsstoffer som trengs for mutter utvikling. Dette resulterer i arrete, sen modning og lav kvalitet nøtter. De kan også føre til ødelagte shucks å holde seg til nøtter, noe som gjør dem umulig å åpne. Infestation oppstår vanligvis før nøtter hardner, noe som kan føre dem til å falle fra treet før de er modne. Larver fra første generasjon, kan eggene legges i tidlig på våren, ødelegge noen nøtter, men skaden er ikke vanligvis betydelig. Det er den andre generasjonen som strømmer inne i nøtter, forårsaker dem til å slippe hvor tredje generasjon larver bar inne og føre til at shucks å holde seg til skallet, redusere kvalitet og avling.

Control og Prevention

Nøtter av pecan og hickory trær er mest sårbare for skader før herding fasen av skjell. Trær bør behandles med insektmiddel når trærne nå dette stadiet. Påfør et andre behandlings ca to uker senere. Fjern gamle, mistet eller skadet nøtter og skall for å redusere infeksjoner, som fremtidige generasjoner vil leve innenfor disse. Du kan også kjøpe feromon feller som vil tiltrekke og fange møll også. Selv om smitten har gått, bør gammel rusk under trær bli ryddet bort og galls og gamle nøtter igjen på treet fjernet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com