Blomster til Plant på sensommeren

March 9

Blomster til Plant på sensommeren


De fleste gartnere oppleve et snev av sorg når plantene begynner å miste sin glans og farge blekner på sensommeren. Hvis de sene sommer blues har et grep på deg, plante en rekke fargerike årlige og flerårige bloomers som vil fylle tomrommene umiddelbart, forlenge sommerens farge til den første frosten av sesongen.

planting

Hagesentrene og barnehager tilbyr et utvalg av fargerike sen-sesongen utplantingsplanter som allerede er blomstrende og vil gi farge i hagen din umiddelbart. De fleste sensommeren utplantingsplanter blomstre til den første frosten av sesongen, og noen hardføre og frosttolerante planter vil overleve litt lenger. Mens sene sommerblomster siste bare til slutten av vekstsesongen, staudene du anlegget vil komme tilbake enda større neste år.

stauder

Frikart er aster (Aster x frikartii) er en gammel favoritt sent sesongen bloomer. Plant Frikart er aster utplantingsplanter i midten til slutten av sommeren og nyte daisylike, blå-fiolett blomstrer i hvert fall fram til slutten av september. Ryllik, tilgjengelig i farger som spenner fra hvitt til rosa og rødt, er en frosttolerant staude som tåler tørr jord og tørke. Blå salvie (Salvia farinacea) eller rød salvie (Salvia splendens) produsere bustete, intense-blå eller flammende-røde blomster til midautumn. Høst Joy sedum viser masser av lav vekst, rosa blomster som intensivere i fargen til dyp rødbrun som sesongen skrider frem. De brukt blomster etterlate frø hoder som forblir attraktiv hele vinteren.

ettårige

Plant årlige utplantingsplanter og legge instant farge som varer langt inn i høsten. Nicotiana (Nicotiana alata), produserer stjerneformede blomster av rosa, rød, rødbrun, blek grønn eller hvit. Noen varianter har en søt duft, spesielt om natten. Gaillardia (Gaillardia pulchella) er et godt valg for tørt klima hager. Også kjent som teppe blomst, lyser Gaillardia opp en tidlig høst landskap med lyse-gule blomster banded med rødbrun, oransje eller rød. Globe tistel (Echinops ritro) kommandoer oppmerksomhet med runde, Steely-blå blomster på toppen oppreist stengler. Coreopsis (Coreopsis tinctoria), ofte kjent som tickweed, er en prærien Wildflower med lyse-gule blomster, hver med en kontrastfarge rød sentrum.

Deadheading

Fjerne visnet blomster, eller deadheading, oppfordrer mest sent sesongen ettårige og stauder til å fortsette blomstringen før den første frosten. Noen hardføre planter, for eksempel nicotiata, tåler lys frost, blomstrende godt til høsten. For å deadhead blomster, knip av de blomstrer med neglene eller et par hagesaks. Inkluder stammen ned til neste knopp av bladet. Deadhead blooms så snart de vil! Å hindre dem fra å produsere frø.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com