Optimal Tid for innhøsting Salat

March 27

Optimal Tid for innhøsting Salat


Salat er en av de enkleste grønnsaker til å vokse, enten inne eller ute, delvis fordi salat har kortere løpetid enn mange andre grønnsaker. Det finnes mange varianter å velge mellom, hver med en ideell tid for innhøsting. Høsting din salat for tidlig vil redusere smaken, men høste salat for sent vil resultere i bitter-smake blader.

looseleaf

Løsblad, eller blad, er salat den vanligste typen av salat dyrket i hjemmet hagen, ifølge University of Illinois Extension. Anlegget danner store, løse blader rundt hoved stilken, med de ytterste bladene modning først. Så snart de ytre bladene er stort nok, bør de høstes individuelt av anlegget. Dette gjør det mulig for planten å fortsette å produsere nye salatblader i midten. Hvis du har plantet et stort antall blad salatplanter, kan du høste hele anlegget når flertallet av salatblad, ikke bare de ytterste bladene, ha tilstrekkelig størrelse. Høsting annenhver salat plante i raden vil la de resterende salatplanter vokse seg større.

butter

Butter salat, noen ganger kalt Bibb salat, er en søt-smake salat som vokser i form av en løs-blad leder av salat. Når butter salat er moden, vil den løse hodet være små, med et utseende som ligner en nyåpnet rose. Når de ytre bladene er blek grønn og rusket og sentrum av hodet har gule og kremfargede blader, er det på tide å høste butter.

Crisphead

Crisphead salat er mer kjent som leder eller isbergsalat. Salat er en stor, tett pasning av blader med den ytre later en middels til mørk grønn, mens de indre bladene er lysegrønn til hvitt. Crisphead salat er følsom for varme og vil mislykkes i å modne hvis en uventet varme spell inntreffer for tidlig i vekstsyklusen. Crisphead salat er klar til å høstes når salat hodet føles fast når du gripe den og skånsom klem.

Romaine

Romaine salat har smak blader og er en favoritt til å vokse. Anlegget danner en langstrakt, løs leder av blader. Høste av de ytterste bladene på regelmessig basis oppfordrer anlegg for å produsere flere indre blader og fraråder planten fra å produsere frø for tidlig. De fleste varianter av romanosalat har hoder 8 til 12 inches lang ved forfall. Hele romano hodet bør høstes før varmt vær skjer og anlegget går i frø.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com