Hvordan skjerpe en Tenon Saw

August 27

Hvordan skjerpe en Tenon Saw


Holde så skarp er viktig. Ikke bare vil skarpe tenner tillate sagen til å kutte lettere, men det er også tryggere og vil bidra til å forhindre at sagen sklir. En tenon så er en type tilbake sag ofte brukt for å gjøre kutt dypt inn møbler snekkerarbeid. Skal slipe en tenon sag, en 6 tommers dobbel taper så fil anbefales.

Bruksanvisning

1 Gjør et par "Saw koteletter" ut av to blokker av tre. Angle toppen av blokkene slik at de skråningen opp til et punkt der de møtes på midten. Vinkelen på disse retningslinjene bakker bør være mellom 65 og 75 grader.

2 Klem sagen mellom blokker av tre i en skrustikke med tennene vendt opp. Pass på at bunnen av tenner er ikke mer enn et par millimeter fra blokker av tre.

3 bruke en sag satt til å justere vinkelen på noen tenner som er bøyd. Pass på at alle tennene er selv med hverandre.

4 Kontroller at toppen av tennene er på nivå med hverandre. Kjør en flat fil øverst til hver tann har en ny kant på det, og er på nivå med sine naboer.

5 File den flate siden av hver tann med 6 tommers dobbel taper så filen på en 65-75 graders vinkel. Sagen koteletter bør hjelpe med vinkelen.

6 Arbeid deg ned fra håndtaket med glatte, milde strøk. Stopp innlevering hver tann så snart du ser den blanke kanten komme gjennom.

7 Slå sagen rundt i vice når du kommer til enden og fortsett å skjerpe den andre siden på samme måte.

8 Børst vekk metallspon og undersøke hver tann nøye for å finne ut om den har nådd den ønskede skarpheten.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com