Opprinnelsen til Plum Trees

March 31

Opprinnelsen til Plum Trees


Plomme trær er innfødt til Nord-Asia, Europa, Nord-Amerika og Afrika nordvestkysten. Plommer tilhører Rosaceae familien, som inkluderer epler, fersken, kirsebær, roser og aprikos (som de har blitt hybridiserte).

asiatiske Plommer

Selv om de ofte kalles japanske plommer, asiatiske plomme trær, som tilhører arter Prunus salicina eller P. trifolia, har sin opprinnelse i Kina. Ville plommer har blitt dyrket der i tusenvis av år, og plomme er det nasjonale emblem i Kina. Asiatiske plommer er vanligvis clingstone og krever en andre treet for krysspollinering.

europeiske Plommer

Europeiske plommer tilhører arten plomme og stammer trolig tusenvis av år siden i langt øst-Europa. De fleste sortene er Freestone og kommer fra selv pollinerende trær. Noen sorter blir dyrket for å spise ferskt, noen for konservering, men de fleste, spesielt blå variasjon, er tatt inn i svisker, eller tørkede plommer.

North American Plommer

Nord-Amerika er hjem til 17 innfødte plomme tre varianter, klassifisert som Prunus americana. De er mindre utbredt hybridiserte enn sine asiatiske og europeiske kolleger, men de er bedre tilpasset varmere klima, slik som sør Florida.

Primitive Plommer og slåpefrukter

Wild plommer vokser på tornete, buskete trær, og er ofte bedre brukt for syltetøy eller marmelade enn frisk spise. Den sloe er en nær slektning, en slags liten plomme brukes til å lage sprit som sloe gin. Slåpefrukter kan representere en primitiv form av plomme.

interspesifikk Hybrider

På grunn av deres nære forhold til plommer - noen taksonomer plassere dem i samme undersjanger - aprikoser kan være kryss-avlet med plommer. Apriums (R), Pluots (R), og plumcots alle inneholder varierende prosenter av aprikos og plomme.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com