Hvordan bygge en Trellis for Beans

June 1

Hvordan bygge en Trellis for Beans


Bønner er ikke bare velsmakende og dekorative grønnsaker til å vokse, kan du gjøre voksende dem mer moro ved å bygge støtter. En bønne espalier kan være et prosjekt for hele familien. Her er noen ideer til hvordan du kan bygge et espalier for bønner.

Bruksanvisning

1 Bønner kommer i vanlige bush varianter og runner eller klatring bønner. Løperen eller klatring bønner kan strekke seg fra 4 fot til 10 fot i høyde, Twining rundt støtter. Hvis du oppretter vertikale former for klatrere å vikle rundt de vil vokse høyere og sterkere og bønner kan henge løst for enkel plukking.

2 En måte å bygge en støtte eller espalier er å lage din egen vegg for dine bønner for å klatre på. Du kan bruke et stykke gitter at plantene vil veve opp, eller bygge en kunstnerisk konstruksjon med biter av tre eller pinner. Lag en ramme og fylle den med flate grener, vertikal streng eller tau. Enten du har rett polene, på kryss og tvers pinner eller en stige ordningen er opp til deg. Veggen kan være rett opp eller skrå. Den vinklede vegg vil tillate bønner til å henge rett ned under rammen som gjør dem enkle å plukke.

3 En lettere vegg teknikken bruker en tradisjonell, enkel treramme med strenger som henger ned til grunnen i striper fra øvre tverrbjelken. Twiners vil vekke strengene og dra seg opp. Du kan bruke fargede tau for en dekorativ touch.

4 Du kan også bygge en teepee type struktur med tre, bambus, metall eller plast polene. Disse høye pyramidene tillate deg å vokse flere planter, en på bunnen av hver pol som vil danne en dekket form som de vokser sammen. Bønner er sannsynlig å henge ned inne i teepee, vokser rettere med tyngdekraften som de dingle ned.

5 Recycle gamle dekorative fekting, porter eller dører som gir lange vertikale støtter for bønner til å vri rundt. Coil gjerder rundstykker og stå dem på slutten. Vær kreativ med din strukturer, og du kan gjøre dem dekorative eller resirkulere noe som ville gjøre en interessant, høy ramme.

6 Du kan bruke fantasien og bygge nesten alle bygge du vil så lenge bønner kan vinden seg ​​opp, støttet. Bare husk å bruke materialer som er ikke-giftig og strukturen er bygd for å ta vekten av beskjæring bønneplanter og angrepet av vind og vær. Finn dine bønne strukturer hvor plantene kan få full sol og rikelig med fuktighet. Bønner er tunge feeders så gi dem rike jord og en og annen fôring. Når de blomstrer i rødt, rosa, gule eller hvite, kan klatre bønner se downright dekorativ. Og når du kommer til knaske på ferske bønner, vil alle dine anstrengelser bevise mer enn verdt!


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com