Slik Clip Busker Into Pryd Shapes

April 18

Slik Clip Busker Into Pryd Shapes


Gode ​​beskjærings praksis resultere i attraktive, sunne prydbusker. Når ferdigheter er mestret, men trangen til å skape et unikt formet busk kan streiken. Bartrær som einer, arborvitae, Taxus og yews gjøre gode prøver for forming; lauvskog evergreens som buksbom, liguster og Hollies kan beskjæres til attraktive hekker. Enten en vakker hekk eller eksotisk Topiary er målet, husk at ornamental beskjæring er å tvinge en busk å vokse i en uvant måte. Planlegg din form nøye og være forberedt på å tålmodig klipp borte i år.

Bruksanvisning

1 Plant et år gammel busk og la det på tide å etablere seg før du begynner å beskjære sin form. For å holde plantene buskete, klype tilbake ny vekst hver vår før de lyse ømme tips kalt "lys" blomstrer i nye grønne nåler.

2 Begynn å forme din busk i sin andre våren. Fortsett å knipe alle nye vekst tips. Cut hekker tilbake av halvparten av høyden til å tvinge nye grener å fylle i bakken mellom planter. Kutt grener som til slutt vil bli fjernet fra Topiary eller espaliers halvveis tilbake til hoved stammen eller leder på bartrær. Rene døde kvister og grener ut av sentrum som du kutte ned greiner.

3 Fjern resten av grenene fra espaliers og Topiary figurer i sin tredje våren; klippe hekker tilbake med halvparten igjen. Din busk skal nå ha sin grunnleggende oversikt.

4 Pinch eller kutte avdelings tips tilbake hver vår for å danne den endelige utformingen på busk. Bruk håndsaks eller beskjæring å forme hekker og skisserer jevnt; feil er altfor lett å gjøre med elektriske trimmere. Rense bort døde kvister og grener ofte for å holde busk ryddig. Fjern nye skudd som vokser der de ikke burde når som helst i løpet av året.

5 Fortsett å klype og skjære årlig når du har oppnådd den ønskede formen for å opprettholde din kreasjon. De fleste espaliers, topiaries og hekker er mindre enn sine slektninger som har blitt igjen for å vokse naturlig og trenger konstant oppmerksomhet hvis de skal holde seg innenfor vekst grensene du angir for dem.

6 Trim hekker med de bredeste delene på bunnen og planlegge andre former, slik at alle overflater kan få nok lys til å drive på med fotosyntese; løvverk vil dø ut hvis den vokser i skyggen. Skjærhurtigvoksende busker som liguster så ofte som nødvendig - unntatt i den varmeste delen av sommeren.

Hint

  • Hold busk vannes og gjødsles i henhold til behovene til sine arter; noe beskjæring eller forme streker busken fordi det fjerner bladoverflatene.
  • Sviske sommer-blomstrende busker i høst eller tidlig på våren; vårblomstrende busker bør beskjæres så snart blomstene visne i våren. Beskjær evergreens på senvinteren eller tidlig om våren før den nye stearinlys form.
  • Hold verktøyene ren ved å tørke med isopropanol og skjerpe dem regelmessig med en olje stein eller annet blad sliper.
  • Beskjær når som helst for skade eller stormskader.
  • Unngå beskjæring inn til sentrum av evergreens annet enn å rense bort greiner hele veien til stammen for "puddel" topper. Vegetasjon vil ikke vokse tilbake i dette området.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com