Hvordan dyrke urter i en Strawberry Pot

January 29

Container hagearbeid gir mange fordeler som en sjanse til å vokse og høste planter før de vises i markedet, forbedret drenering, økning i yield og nesten ingen luke eller skadedyr. En jordbær gryte eller jordbær container er en pott gartnere vurdere når det vokser små dimensjoner planter som urter. Den 18- til 20-tommers-tall potten består av seks til åtte hull langs sidene og en på toppen, slik at gartnere å vokse forskjellige typer oppreist eller etterfølgende urter. De jordbær container øker voksende plass ved at gartnere å vokse flere forskjellige typer urter på ett sted.

Bruksanvisning

1 Legg et tynt lag med grus eller knust servise stykker over bunnen av potten for å bedre drenering.

2 Hell jord inn i jordbær potten gjennom det øverste hullet før like nedenfor den nederste hull eller sett av hull langs sidene. Avhengig av personlige preferanser, bruke kommersielle potting jord, eller blande like mengder pert mose, perlite og kompost og legge til beholderen.

3 Poke en frøplante gjennom den laveste sideåpning og spre sine røtter. Hold den slik at den ikke beveger seg fram og tilbake fylle sine røtter med jord strømmet gjennom toppen. Plasser den ledige hånden gjennom toppen åpning og tamp jorda rundt frøplante å fjerne fanget luftlommer. Gjenta prosessen for å plante en annen frøplante i hvert tilstøtende hull, eller hell jord i potten gjennom toppåpningen til det ligger rett under det neste hullet (som er litt over).

4 Hell jord og plante urt frøplanter i hullene langs siden av jordbær potten til 4 inches under kanten. Plant den høyeste, bredeste eller bushiest urt anlegget i åpningen på toppen av jordbær potten. Bury rotklumpen urt helt og tamp det å fjerne luftlommer.

5 Plasser jordbær potten i en innendørs eller utendørs sted utsatt for minst seks timer med direkte sollys hver dag.

6 Vann jordbær potten lett umiddelbart etter planting. Bruk en vannkanne til å vanne jorda inntil jevnt fuktig, ikke våt. Skyll potten hver fire til fem dager fordi de fleste urter foretrekker sjeldne, men dyp vanning. Inspiser urter for tegn på tørken som visner eller curling av blader og økning vanning frekvens, spesielt i sommermånedene.

7 Mate container urter en flytende gjødsel hver sjette uke. Bruk gjødsel halvparten av anbefalte styrke til å forhindre blad brenne.

8 Inspiser voksende urter for skadedyr som sommerfugllarver, bladlus og edderkopp midd. Spray infiserte deler med neem olje, eller bland en gallon av vann med 1 ss. flytende såpe og spray over skadedyr.

Hint

  • Kompakte urter som merian i de nedre hullene langs jordbær potten, oppreist gressløk i hullet på toppen og etterfølgende rosmarin i de øverste hullene.
  • Høste modne urter ofte for å kontrollere størrelsen og forlenge vekstperioden.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com