Høy Altitude Tre Vekst

May 22

Høy Altitude Tre Vekst


Trær har kolonisert nesten hver beboelig område på jorden, bærer blende av solen i ørkenen og bor grønt hele året i Arktis. Disse svært vellykkede plantene har selv tatt til høyder på 11.000 fot og høyere, tilpasse for å overleve i klima med tynn luft og færre næringsstoffer.

kortere Trees

Store høyder bety tynnere luft. Lavt lufttrykk påvirker menneskelige lungene, og noen mennesker krever sentralstimulerende midler eller oksygentanker for å kompensere for forskjellen. For trær, er nødvendig for transpira lufttrykk. Denne prosessen fører vannet fra røttene av planten opp gjennom hver del av stammen og hver gren, som bærer hydrering og ernæring, før den ledes ut gjennom små porer i bladene. Lavere lufttrykk betyr mindre vann fordamper, og på grunn av dette et tre karsystemet er mindre effektive. Resultatet er en kortere tre, som utjevner høyden av treets årer med lufttrykket utenfor.

Kortere vekstsesong

Fordi varmen fra sola blir lagret i havet og i store deler av bakken, høyereliggende områder som har mindre areal ikke nytte like mye fra solens varme som områder nær havet. Dette betyr trær må stole på en kortere vekstsesong og stenge ned raskere enn trær i lave høyder i løpet av vinteren. Denne korte vekstsesongen påvirker evergreens, som bartrær, mindre enn løvtrær siden evergreens ikke stenge ned systemene sine i løpet av vinteren. Spesielt lange perioder med frysing, men kan sulte noe tre.

Lavere vekst

Selvfølgelig, kortere vekstsesong bety lavere vekst. Likevel, for trær som har tilpasset seg høyereliggende områder, betyr dette også en lengre levetid. Den bristlecone pine, for eksempel bor i fjellene i det sørlige California, og er den lengste levetid treet på jorden, med noen trær som bor mer enn 4000 år, men vokser bare 0,01 prosent i omkrets hver voksen år.

mindre Nutrition

Vind og nedoverbakker bety høyereliggende områder har problemer med å holde på vann. Som et resultat, både fuktighet og ernæring for trær er vanskeligere å komme med enn i lavere høyder. Trær bruke vann ikke bare som en måte til hydrat sine celler, men også som en måte å innta nitrogen, fosfor, magnesium og andre viktige næringsstoffer. Når disse elementene mangler et tre kosthold, vil treet stoppe energiproduksjon, og uten behandling, til slutt dø.

Færre Trees

Den høye vinder høye høyder gjøre pollinering av vind vanskelig, siden pollen er ofte blåst store avstander i løpet av kort tid, og ikke lov til å drive komfortabelt på kvinnelige blomster. I tillegg færre insekter fylle høyereliggende områder på grunn av deres manglende evne til å takle høy vind. Dette kutter ned på suksessen rate av insektpollin blomstrende planter. Disse trær, som et resultat, gjen med mindre hyppighet og fylle liggende mye mer spredt.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com