Hvordan bruke Dovetail Saw

May 29

Den dovetail Sagen er en liten tilbake sag, så det skjærer når bladet er trukket "tilbake" mot deg. Brukes som navnet tilsier å kutte svalehaler (en type trearbeid felles der "fingre" interlace med hverandre), er i stand til veldig fine kutt denne sagen. Selv om de fleste svalehale sager er kryss-kutt sager (kuttet over tre korn) noen er designet med en rip-sag mønster også. Disse sager vil vanligvis ha et stort antall tenner pr tomme og er satt til å la en smal sagsnitt, noe som betyr at det materiale som fjernes under skjæreprosessen. Denne sagen er forsterket på toppen av bladet med en stiv band av metall for å sikre kontroll.

Bruksanvisning

En praksis håndterer sagen riktig slik at du blir vant til å korrigere håndplassering mens kutte. I motsetning til den naturlige måten du kan holde en vanlig håndsag, ønsker du å bruke bare tre fingre i håndtaket og pekefingeren til å spenne bladet. Tommelen skal være på den ene side av håndtaket, pekefingeren langs toppen av bladet, med de resterende tre fingre på den motsatte siden av håndtaket fra tommelen. Hold det som om du skulle simulere hånden som en pistol, med pekefingeren utvidet. Dette vil gi deg bedre kontroll og en bedre kutt.

2 Hold bladet på sagen (tenner) i flukt med treets overflate. Ikke vinkel sagen på samme måte som du kanskje en vanlig håndsag. Når du bruker sinke sag, vil det beste resultatet bli produsert av en helt flush kutt mot aksje (tre blitt kuttet). Du trenger ikke å være vanskelig og rask på dette stadiet. Langsom, jevn slag vil gi en mer nøyaktig og rent kutt. Tålmodighet er nøkkelen.

3 Practice. Som en profesjonell eller hobby, er du sikker på å ha avfallstre legging rundt i butikken. Gjør variert praksis kutt på disse brikkene for å få en følelse for hvor mye press du må bruke gitt din styrke og materialet du bruker. Mindre press er bedre. La sagen til å gjøre arbeidet. For mye kraft på nedadgående slag vil få sagen til å binde.

4 Bruk en gjærkasse (trearbeid enhet som brukes til å holde bladet på en sag justert på ett sted på veden blitt kuttet) når det er mulig. Enkle kutt ved hjelp av en gjærkasse vil gi overlegne resultater med tålmodighet og riktig teknikk. Klippe en 45-graders vinkel i to små biter av lager ved hjelp av langsomme, bevisste slag mens du holder bladet flush vil sikre en ekte, nesten feilfri kutt. Disse to stykker kan deretter sammenføyes for å fremstille en 90 graders hjørne butt. Faktiske dovetail ledd vil ta en god del av praksis.

5 Skjerpe bladet når det blir kjedelig å maksimere sagens klippeytelse.

6 Bruk sagen bare for å kutte bestemte ledd og hjørner, og aldri for bare å rippe frisk trelast. Siden dette er en sag som vil forbli i din verktøykasse for årene som kommer, bruke den for det tiltenkte formål. Svalehale Sagen er spesielt designet for å nøyaktig hånd-cut dovetail og andre fine ledd.

7 Smør bladet på sagen med en sparsom bruk av lys smøreolje før lagring sagen etter bruk.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com