Hvordan Plant Osage Orange Hedges

May 5

Osage orange, eller Maclura pomifera, forekommer naturlig i Red River bassenget fra Texas, Arkansas og Oklahoma, og er mye dyrket som en pryd eller sikring busk over hele USA I naturen, når Osage orange opp til 60 fot i høyde med en trelignende utseende , men under dyrking, er de fleste Osage appelsiner holdt til en shrublike størrelse gjennom beskjæring. Noen gartnere plante Osage orange som sikring siden grenene vokser med stor tetthet og gir privatliv og sikkerhet til store tomter, men for å nå sitt fulle potensial, må plantene være riktig fordelt, fôres og vannes.

Bruksanvisning

1 Velg et egnet plantestedet for Osage orange busker. Velg et solrikt sted med god drenering og mildt sur jord. Sørg for at området er stort nok til å gi 10 til 15 fot med plass mellom hver busk.

2 Merk av planting hull hver 10 til 15 fot ved hjelp av en mattock. Gjør hullene to ganger bredden av barnehager beholdere. Bryt opp toppen noen inches av jord i hullet. Fjern det jord med en spiss spade eller for hånd.

3 Plasser munnstykket av en hageslange i hullet. Kjøre vann inn i hullet på lav i 10 til 15 minutter for å mykne jord under overflaten og gjøre det lettere å grave ut.

4 Kjerne ut hullet med den spisse spade. Lag hullet to ganger dybden av Osage orange busken originalemballasje. Fyll den nederste halvdelen av hullet med løsnet jord.

5 Fjern Osage orange busker fra sine beholdere. Settle rotklumpen i bunnen av hullet slik at bunnen 1/2 tommers av de viktigste stammen er gravlagt. Fyll ut rundt den med løs jord.

6 Vann hver Osage orange busk til en dybde på 4 inches umiddelbart etter planting. Deretter redusere vann til 2 inches hver fem dager. Oppretthold denne vanning tidsplan for de første tre til fire år etter planting, og deretter slutte vanning, unntatt i perioder med intens tørke eller varme.

7 feed hver Osage orange busk med 20-20-20 ratio gjødsel en gang tidlig på våren og igjen i midtsommer. Påfør gjødsel i samsvar med produsentens anvisninger for de beste resultatene.

Hint

  • Ikke vanne Osage orange busker i perioder med regn for å unngå å forårsake skade på sine røtter.
  • Begynn beskjæring Osage orange busker tre til fire måneder etter planting dem.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com