Informasjon om Planting Mix Vs. potting Soil

June 23

Informasjon om Planting Mix Vs. potting Soil


Planter må ha god jord for å trives. Det er godt kommersielt forberedt potting jord tilgjengelig for kjøp, men noen planter gjøre det bedre med en spesiell planting mix. Noen grunnleggende informasjon om de to alternativene kan hjelpe deg velge mellom en plante mix eller potting jord for plantene dine.

Funksjon

Potting jord og planting blanding gir stabilitet for røttene og bunnen av anlegget, og en måte for anlegget for å få vann, mineraler, næringsstoffer og oksygen.

typer

Potting jord kan kjøpes i en grunnleggende potteplante typen formel. Det er planting mikser tilgjengelige som er formulert for visse typer planter. Tilsetningsstoffer kan kjøpes for å supplere grunnleggende potting jord, vermikulitt, perlitt eller sand, for eksempel for å lage din egen spesialutviklet planting mix.

Egenskaper

En god voksende medium vil gi for de grunnleggende behovene til en plante. Det bør renne godt, men beholde fuktighet for anlegget. PH-verdien bør være mellom 5,0 og 6,5. Les etiketten på pakken for å sørge for at det er egnet for anlegget. Det gir også et godt utgangspunkt for planting mix. Tillegg av sand, perlite eller vermikulitt til potting jord vil gi et bedre medium for blomstrende stueplanter.

Identifikasjon

Potting jord skal være en mørk rik farge. De fleste kommersielt pakket potting jord er faktisk ikke jord i det hele tatt, men først og fremst Sphagnum torvmose og kompostert skogsprodukter. Noen vil også inneholde vermikulitt, perlitt, sand og leire. Vermikulitt og perlitt skal være synlig i miksen så liten hvit eller off-white skum-lignende kuler eller pellets. De som tilbyr gjødsel i miksen vil mest sannsynlig inneholde små grønne eller blå baller, som er tiden utgitt gjødsel.

En god grunnleggende potting jord til bruk for å lage din egen planting mix bør være mest Sphagnum torvmose og kompostert skogsprodukter. Ikke kjøp en grunnleggende planting mix jord med alle de andre ingrediensene i den hvis du skal bruke den til å lage din egen miks.

betraktninger

Blande opp din egen planting mix tar litt mer innsats enn å kjøpe ferdigblandet potting jord. Avhengig av plantene du vokser og kvaliteten på kommersielt laget plantejord tilgjengelig, kan det ikke være verdt innsatsen for å kjøpe og blande alle de spesialiserte ingredienser.

Noe forskning og eksperimentering må gjøres for å finne ut den beste blandingen for anlegget. Det kan være verdt innsatsen for vakre blomstrende planter og kaktus, men for den gjennomsnittlige edderkopp plante eller Philodendron, kan en god kommersielt laget plantejord være tilstrekkelig og rimeligere.

fordeler

Innkjøp ingrediensene og blande din egen planting blandingen gir deg mer kontroll over ingrediensene og lar deg møte en plantens spesielle behov. Du kan kombinere ingredienser av høy kvalitet, og vet at du gir dine planter den beste muligheten for vekst.

Kommersielt forberedt potting jord er mye enklere å kjøpe og bruke, og gir generelt et godt vekstmedium for gjennomsnittlig potteplanter. Specialized formler kan kjøpes for planter med mer spesielle behov.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com