Hvordan Vann stauder

July 17

Hvordan Vann stauder


Stauder er hardføre planter som overlever i hager i mer enn to år. Riktig planting og stell bidrar til å sikre at de vil leve mye lenger. En hage seng beplantet med stauder valgt å blomst til ulike tider gir en sesong av farge. Etablerte stauder trenger ikke mye omsorg; de overleve i de fleste forhold, og som regel kommer tilbake hvert år, selv om neglisjert. Nyplantede stauder trenger mer vann enn modne stauder til de blir etablert. Etablering av stauder tar minst ett år.

Bruksanvisning

1 Vurdere nyplantede stauder for tørr. Stikke en finger i jorda rundt planten. Vann nyplantede stauder når rotsonen er tørr.

2 Vann stauder for hånd eller med et drypp slange. Levere vann med en hastighet på 1/2-tomme pr time, slik at staudene har tid til å absorbere den. Slutt vanning når når jorden virker mettet og vannet begynner å renne av.

3 Vann stauder dypt, noe som gjør at røttene er grundig gjennomvåt. Dette får dem til å vokse dype røtter som søker ut flere næringsstoffer og vann. Stauder som er vannet dypt trenger mindre vann enn grunt vannet stauder.

4 Vann etablerte stauder om våren. Eldre stauder trenger mindre vann. Stauder dyrket i sandjord trenger mer vann enn de som dyrkes i leirjord. Stauder kan trenge mer vann i tørt, vindfullt vær. Senere-blomstrende stauder kan trenge mer vann. Det er normalt for stauder å se visnet i den varmeste delen av dagen og i løpet av en sommer tørke.

Hint

  • Påfør mulch for å bevare fuktighet. Kompost er ideelt fordi det bygger opp jord og gir flere næringsstoffer.
  • Vann plantene i tidlig morgen for å minimere fordampning.
  • Stauder som er tilpasset ditt område trenger mindre vann.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com