Hvordan lage en hage espalier Fra greiner

July 23

Svært få ting er mer behagelig for sansene som en vakker hage retrett. Det trenger ikke å være stor i omfang; det kan være ganske små og fortsatt være en fryd. En av de mest sjarmerende delene av enhver hage er et espalier utsmykket med en Twining, klatring, blomstrende vintreet eller plante - og du kan lage dine egne espalier av tre grener.

Bruksanvisning

Making Your Own Hage Trellis

1 Skisser hagen din espalier på papir. Tenk om dimensjonene du vil espalier å være og beregne lengder og antall filialer du trenger. Dette vil avhenge av hvilken type anlegg som skal klatre den, og om du plasserer espalier i bakken eller i en pott. Ofte trellises er buet, men du kan gjøre noen form du vil, så lenge du gir støtte for klatreanlegg.

2 Bruk en håndsag, beskjæring eller beskjæringssakser, kutte greiner. Disse bør være frisk, ikke tørr. Gjør det Yourself.com tyder på at du også kan bruke stiklinger for å lage din espalier

Hvis du har trær i hagen din som krever trimming, kan du bruke dem. Eller spør naboene om de har trær de planlegger å trimme, og tilby din hjelp i bytte for å ta noen av grenene. Lokale treet trimming tjenester vanligvis makulere grener hvor de arbeider eller hale dem bort. Du kan spørre om du kan plukke opp noen av sine avskjær på stedet eller før de kaste dem i deres verksted.

Grener for en hage espalier bør være av ganske jevn tykkelse, og solid nok til å tåle vekten av anlegget. Samle en rekke lengder basert på skissen du laget.

3 Bruk en flat overflate for å gjøre din monteringsarbeid. Merke de stedene hvor du skal feste grenene med skruer. Build-Rustic-Furniture.com anbefaler pre-bore pilothull. Dette vil bidra til å holde veden fra splitting som det tørker.

Begynn med bunnen av dine tre gren espalier og jobbe deg oppover ved montering; å ha en annen person til å hjelpe deg holde delene på plass om nødvendig.

Når din hjemmelagde hage espalier er montert, kan du pakke hyssing eller wire rundt avdelings knutepunkter for ekstra stabilitet. Garn gir et mer rustikt utseende til espalier.

Plasser nye espalier fast i bakken eller pot.


© 2019 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com