Hva skjer med en dam over tid som plantene vokser?

August 22

Hva skjer med en dam over tid som plantene vokser?


Riktig forvaltet planter legge karakter og farge til en bakgård tjern. De oxygenate vann, redusere erosjon, minimere alger, gir dyr habitat og resirkulere fiskeavfall som gjødsel. Når større, naturlige dammer bli overbefolket med vekst, gradvis endre seg til sumper og, til slutt, solid land. Backyard gartnere kan være forferdet over å oppdage at godartet forsømmelse av vannplanter kan føre til en dam for å dø.

Friske dammer krever blanding og håndtering av tre typer planter - emergent, sub-emergent og flytende arter. Men hva skjer når en av disse elementene blir overgrodd?

Aggressive Planter Dominerer

Cattails er emergent planter, som er den typen som rot i bunnen av en dam og stiger over vann. De er også kjent som "bog planter" som trives i grunt vann på dam kanter, shoring opp fyllinger og ly fisk og amfibier. The Cornell University Cooperative Extension sier at når disse høye planter med brune, fuzzy toppene får lov til å vokse i "tykke, nesten ugjennomtrengelige stands," de kan skjule en dam og tvinge ut andre mindre aggressive planter. En dam plan må omfatte veldefinerte grenser for planter.

Oksygen er begrenset

En annen dekorativt men imponerte emergent anlegget er vannlilje, som ser ut som det flyter oppå vannet, men er forankret i dammen jord. Vannliljer spres lett, spesielt hvis befruktet. Bladene kan holde lys fra å komme inn i vannet, noe som er fordelaktig i å kontrollere veksten av alger. Men problemene oppstår når deres brede pad-type blader dominere en dam. The Penn State Cooperative Extension sier at dette hindrer oksygenering og "kveler" fisk og andre planter.

Trengsel Clogs Filtre og Habitat

Sub-emergent planter forbli under overflaten av en dam. Disse inkluderer en vann gress kjent som Elodea eller American vann luke. Elodea lever helt under vann med unntak av små hvite blomster festet til delikat stengler og blomstrende like over vann, i henhold til staten Washington Department of Ecology. Vannfugler er blant de dyr som spiser det. The Wet Web Media nettside bemerker at dammen gress oxygenate vannet; når de blir overbefolket, men dam filtrene blir tilstoppet og dyr habitat blir overfylt.

Sub-Emergent planter kan ikke photo

Flytende planter er ikke forankret i dammen jord. Noen, slik som vann Hyacinth, er dekorative og bidra til å holde vannet klart ved å minimere lys penetrasjon av vann, som fraråder algevekst. Men, igjen, kan overvekst resultere i for lite lys. The Ohio State University Extension bemerker at dette resulterer i undersjøiske planter ikke å kunne photo og fisk ikke får nok oksygen.

En annen flytende anlegg som er gunstig når du er i balanse er duckweed, som vannfugler spise. Duckweed, men kan overvelde en dam overflate i to uker, ifølge Ohio State.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com