Hvordan å forplante Liljer

September 1

Hvordan å forplante Liljer


Pærer ser best når plantet i store grupper eller naturalisert i gress og lov til å øke naturlig. Pærer vokser naturlig når de er plantet i hagen og vil danne klumper. Den enkleste metoden for forplantning er derfor bare å løfte en etablert klump og dele det før replanting.Lilies ta spesielle hensyn. Noen typer av lilje pærer, inkludert tiger liljer, produsere små lyspærer kalt bulbils eller bulblets på bladfeste oppover stammen. En måte å spre liljer til ved å skille skalaer fra lilje pærer.

Bruksanvisning

Hvordan å forplante Liljer

1 Grav opp Lilies. Stem-forankring liljer produsere bulbils jordisk hvis de er mulched med et tykt lag av løst organisk materiale. De bulbils kan skilles når lilje stammen dør om høsten. Etter liljer har gått i dvale, er det på tide å forplante liljer. Ved hjelp av en hage sparkel, forsiktig grave rundt og til slutt under sovende lilje.

2 Rengjør liljer. Fjern eventuelle døde stilker og vaske liljer forsiktig under rennende vann. Plasser liljene på en bomullsklut for å tørke.

3 Ta en ren, sovende lilje pære og smekk av noen av de ytre vekter, så nær bunnen som mulig. Vær forsiktig så du ikke skader vekter som du fjerner dem fra pæren. Hver omfanget av lilje pære kan skilles fra en etablert anlegg og oppmuntret til å produsere ett eller flere bulblets.

4 Plasser vekten i en pose med soppdreper. Lukk posen og rist forsiktig liljer og soppdreper før liljer er helt belagt. Lag en blanding av like deler torv og perlite eller vermikulitt i en plastposen. Hvert skilt brikke skal produsere en ny plante.

5 Fukt mix. Forsiktig dryss vann i posen. Rist skalaene uten overflødig soppdreper og legg dem i en ren plastposen.

6 Store. Sekkene må lagres i et varmt, mørkt sted i seks til åtte uker, og plantet når bulblets vises på vekten.

Hint

  • Planlegg å forplante liljer ca to måneder før planting sesongen.
  • Sørg for å oppbevare sekkene i en varm, mørk, men ikke altfor fuktig sted eller mugg kan vokse på pærene.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com