Hva Materialer brukes til å lage betong?

September 4

Hva Materialer brukes til å lage betong?


Betong er en integrert del av det moderne samfunnet. Fra veier og broer til bygningene der vi bor og arbeider, overalt rundt deg er strukturer og infrastruktur består av betong. Vurderer betong brukes til å lage vitale deler av vår hverdag, bør du vite vitenskapen bak betongen som gjør det så sterk og pålitelig.

Sammensetning av betong

Betong er laget av mer enn ett materiale, slik at det er et komposittmateriale. Komposittmaterialet er utformet med et fyllstoff, som er et aggregat som brukes til å lage teksturen av betong, og et bindemiddel eller lim brukes til å "lim" fyllstoffet sammen. Sement og vann utgjør bindemiddel. Blandingen av aggregater, sement og vann danner de nyttige sammensatte vi kjenner som betong.

Sement

Sement er laget av leire, sand, malm og kalksten brennes sammen ved ekstremt høye temperaturer. Kalksteinen må brytes og knust i små biter. En blander kombinerer de små biter av kalkstein, jernmalm, sand og leire for å danne et pulver av alle fire komponenter. En roterende sylinderformet ovn brenner da denne sammensetningen av materialer i opptil to timer.

Vann

Når du blander vann med sement, danner det et lim som binder alle komponentene sammen. Prosessen med hydrering er en kjemisk reaksjon mellom vannet og de komponenter i betongen som fører til at betongen å herde. Du må bruke rent vann for å sikre de kjemikaliene reagerer riktig og skape sterk sement. Forholdet mellom sement og vann er avgjørende for å gjøre nyttig sement. For lite eller for mye vann kan gjøre sement for svak eller ubrukelig. Nyttig sement krever den perfekte balansen mellom sement og vann.

aggregater

Aggregater er en annen komponent anvendes ved fremstilling av betong. Aggregater er materialer slik som sand eller steiner tilsettes til sement og vann blanding. Siden sement er den dyreste delen av å lage betong, og legger billigere aggregater gir deg mer konkret for mindre pris. Det endelige produkt er omtrent 70 til 80 prosent aggregater. Å velge en form for aggregat avhenger av hvilken type av betong man ønsker å produsere. Du kan opprette tett, sterk betong ved hjelp av tett samlet. Likeledes, ved hjelp av myke og porøse aggregater som sand skaper svakere betong med mindre motstand mot slitasje. Som vann, bør gode tilslag være ren. Eventuelle urenheter i den samlede kunne påvirke den kjemiske reaksjonen som kreves for å gjøre betong eller gjøre betongen svakere.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com