Hvorfor Tomater Split når det vokser?

October 23Ser med forventning som tomater begynner å modnes, kan du føle kort endret når du ser skins splitting. Vokst vanligvis som ettårige, tomatplanter (Lycopersicon esculentum) er ømme stauder i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 10 til 11. Hvis du ser tomater splitting åpen, ta hjertet fordi plantene ikke lider av en sykdom, men fra en ikke-infeksiøs forstyrrelse at du kan være i stand til å korrigere.

vann~~POS=TRUNC Svingninger

En primær årsak til tomat frukt splitting og cracking er en plutselig endring i vannopptaket gjennom en tomatplante. Som en tomat modner under tørt vær, tykner huden sin for å bevare fuktighet inne i frukten. Etter en tørr periode, når det regner eller du vanne en plante, den plutselige tilstrømningen av vann legger press på tomat huden og det brudd, slik at huden til å splitte. Typene splittelse forårsaket av raske svingninger vann vanligvis gjør konsentriske sprekker som danner ringer rundt stammen. For å hindre splitting, sørge for at tomatplanter motta 1 til 2 inches av vann hver uke. Vann dypt, fordi grunne sprinkling oppfordrer svake rotsystemer.

Varme og Fuktighet

Radial cracking forårsaker vertikal splitt på sidene av tomat frukt. Hvis tomat frukt er utsatt for direkte sollys, er luftfuktigheten høy eller temperaturer overstige 95 grader Fahrenheit, kan radial sprekker føre. Selv om tomatplanter trives i full sol, tomat frukt nytte av noen skyggelegging. Selv høste fruktene kan være lettere hvis du beskjære noen av stilkene på store anlegg, tillater beskjæring direkte sol å falle på tidligere skyggefulle frukter, forårsaker dem til å dele. La tomatplanter å utvikle en naturlig, unpruned form slik at bladene kan skygge utviklings frukter. Space plantene slik at luft kan sirkulere fritt rundt dem, fordi overfylte planter varmes opp raskere når temperaturen stiger og de holder på fuktighet, som begge kan føre til at skins å splitte.

gjødsel Issues

Tomater er tunge feeders, men en ubalanse i deres ernæringsmessige behov kan føre fruktene å splitte. Nitrogen, kalium og kalsium er essensielle næringsstoffer som kan tippe balansen til fordel for usunne planter og frukter, spesielt når nitrogennivået er for høyt og kaliumnivået er for lavt. Følg jord test anbefalinger for beløpene og frekvensen av gjødsling, basert på fruktbarhet i tomat patch. Hvis du ikke gjorde en jord test, lage en forrett gjødsel ved å oppløse 2 ss 5-10-10 gjødsel i en liter vann og bruke en halvliter av gjødsel rundt hver tomatplante når du transplantere det inn i hagen. Dette starter gjødsel forsyner typisk tilstrekkelig fosfor og kalium for vekst av planten. Når de første tomat fruktene er 2 inches i diameter, og en gang hver måned etter det, anvende en spiseskje av 21-0-0 granulære nitrogengjødsel i en 12- til 20-tommers sirkel rundt hver plante og vann det i brønnen.

feil Cultivar

Noen tomater er mer utsatt for sprekking eller sprekking, uten hensyn til miljøpåvirkninger, på grunn av deres genetisk predisposisjon. Andre sortar er avlet med en høyere motstand mot splitting. "Big Beef", en biff-type frukt, og "Sweet Million", en kirsebær-type sorten, er crack-resistente. "Bedre Boy", "Supersonic" og "Pink Girl" er crack-resistente slicing tomater. Hvis din tomater begynner å splitte, høste dem og la dem modnes innendørs slik at de ikke vil råtne på vintreet. Tomatene er spiselige, med mindre de begynner å lukte surt, og da bør du kaste dem ut.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com