Forskjellen mellom Yellow & hvitt Peaches

April 22

Forskjellen mellom Yellow & hvitt Peaches


Peaches er en av verdens eldste fruktene og ble først dyrket i Kina rundt 1000 f.Kr. De er en del av steinfrukt familien, som inkluderer frukt med harde groper. De er tilgjengelige med enten gul eller hvit farget kjøtt og begge typer har myke, fuzzy spiselige skins. Frisk fersken er populære snacks spist ut av hånden og er også bra for hermetisering, frysing, tørking og matlaging.

farge~~POS=TRUNC forskjeller~~POS=HEADCOMP

Både hvite og gule fersken har skinnende, myke skinn som varierer i farge fra medium rosa til dyp rød spraglete med nyanser av gult. Gropene av gule fersken er lyse rødt, og de hvite varianter har rosa groper.

Clingstone, Freestone og Semi-Freestone

Begge fargene fersken er klassifisert som clingstone, Freestone eller semi-Freestone. Gropene fra Freestone fersken naturlig frigi fra saftig interiør når du kutter frukten i to, mens groper i clingstones holder seg til kjøtt og er flyttbare med en skje eller kniv. Semi-Freestone fersken har groper som kan vris ut av hånden hvis frukten er veldig moden. Clingstone fersken modnes tidlig i sesongen og Freestone typer bli mer tilgjengelig som sesongen topper og synker.

Smak og tekstur

Gule fersken varierer i smak fra terte til søt, avhengig av hvor moden de er. Hvite fersken er søtere og har delikate smaker med honning og vanilje undertoner. Personer med overfølsomhet for syre foretrekker hvite fersken da de ofte har mindre syre enn gule varianter. Hvit fersken modnes raskere og er naturlig fastere og skarpere enn gule. Unngå å spise eller suge på fersken groper som de inneholder et giftig stoff som heter blåsyre.

velge Peaches

Høysesongen for hvite og gule fersken i USA er mellom mai og september. For å se etter modenhet, trykk forsiktig på huden på fersken. Hvis kjøttet knapt gir, er det på sitt høydepunkt. Hard gule fersken er spiselige, men mindre søt enn mykere seg. Veldig myk fersken av begge farger kan være lettere skadet på innsiden eller overmoden og begynt å råtne.

Morsomme fakta

Mer enn 50 prosent av landets fersken er dyrket i California, som vokser mer enn 175 varianter av frukten. Peaches er høy i vitamin A, B og C, og en medium fersken har bare 37 kalorier. Kinesisk kultur ser fersken trær som symboler på samhold og udødelighet, og bruder i Kina vanligvis bærer buketter av fersken blomster. August er National Peach måned.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com