Hvorfor er min Oven røyk?

April 7

Hvorfor er min Oven røyk?


Ovn matlaging er en fin måte å lage deilige måltider. Det kan også hjelpe deg å spare penger ved å bruke lang, langsom matlaging for å hjelpe mørt billigere kjøttstykker. Ovner som ser mye bruk kan utvikle problemer, imidlertid, og du kan komme til å lure på hvorfor ovnen røyke så mye. Ta deg tid til å undersøke noen problemer.

Årsaker til Oven røyke

En av de vanligste årsakene til røyking er fett sprutet på veggene og gulv av ovnen. Dette kan skje etter steking av kjøtt med en høy andel av fett. Etter et par matlaging økter, dette laget av fett begynner å lage mat sammen med dagens måltid, og skaper røyk og en ubehagelig lukt av brent fett. Nye ovner kan også røyke på første gangs bruk, ifølge PremierRange. Dette vil løse etter et par matlaging økter. Røyking kan også oppstå når biff som inneholder mye fett er plassert for nær broiling element. Prøv å plassere stekebrettet litt lenger fra elementet.

Selvrensende ovner

Hvis du har en selvrensende funksjonen på ovnen, bruker det ofte for å fjerne fett og brent mat som samler seg på veggene i ovnen. Følg instruksjonene i brukerhåndboken. Selvrensende ovner generelt har en låsemekanisme som holder døren forsvarlig lukket mens den høye temperaturen brenner av matrester. Den selvrensende syklus kan ta så lenge som 4 1/2 timer. La den kjøre full syklus for å redusere avfall til en fin aske og fjerne asken med en fuktig svamp. Biter av caked-på mat kan flamme litt under rengjøringssyklusen. Ikke forsøk å åpne døren for å sette den ut, men la rengjøringssyklusen er ferdig.

Manuell Ovn Rengjøring

Hvis du ikke har en selvrensende funksjonen på ovnen, kan du bruke en manuell metode. Et antall ovn rengjørende produkter er på markedet for å gjøre dette arbeidet lettere. Disse produktene inneholder sterke kjemikalier som kan brenne huden og forårsake irritasjon av luftveiene. Bruk gummihansker og åpne en nærliggende vinduet for frisk luft. Spray produktet på og vente 20 minutter. Tørk den av med en svamp, skylle svampen etter hver tømming. Sørg for at du fjerner alle kjemiske rester fra overflater ved å skylle med rent vann etter rengjøring. Du kan også fjerne brent-på mat ved å dekke den med en fille fuktet med ammoniakk i en kjølig ovn, ifølge University of Florida professor Mary N. Harrison. La den virke i 30 minutter og skyll av med rent vann.

ovn Forholdsregler

Rengjør ovnen etter matlaging noen parabolen som inneholder en stor mengde fett eller saus som kan forlate et lag av rusk på ovnens overflater. Rengjøring av ovnen vil holde matrester fra antennelse eller gi en brent smak til varmretter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com