Hva Wood å bruke for en peis

January 21

Hva Wood å bruke for en peis


Selv huseiere har muligheten til å behandle deres peis som en rent dekorativ funksjon, kanskje de vil bruke det til sitt tiltenkte formål. En arbeidsgruppe peis trenger brensel som brenner godt og leverer tilstrekkelig varme. Ved hjelp av tre som oppfyller disse forholdene gjør forskjellen mellom en komfortabel natt foran peisen og en røykfylt, kjølig kveld.

krydret Wood

Krydret veden brenner langt mer effektivt enn grønt tre. Det høye fuktighetsinnhold i grønne tre resulterer i overskudd av røyk. Krydder tre løser dette problemer ved tørking loggene i friluft som reduserer fuktighetsinnhold. Typisk lagring av trevirket i en tørr solrikt område i seks måneder sesonger det tilstrekkelig for anvendelse i en peis. Stabling tre på en bærende fundament av paller eller treplanker tillater luft å sirkulere, og reduserer sjansen for insektskader.

Hardtre og Myke tresorter

Hardtre, et begrep som brukes, med noen få unntak, til løvtrær, har visse fordeler fremfor nåletre eller bartrær. Hardtre, som omfatter arter som eik og pecan, vanligvis brenne i en lengre tid og produsere flere kull enn nåletre. Nåletre tenne lettere enn hardtre, men brenner ut raskere. De skaper en varmere brann, men trenger mer oppmerksomhet. Noen nåletre, for eksempel rødt sedertre, har lommer av fuktighet som skaper gnister. Disse gnister kan utgjøre en brannfare hvis peisen ikke er skikkelig skjermet.

lokal

På grunn av transportkostnader, brensel fra trær vokser i ditt område tilbyr den mest økonomiske valget, melder New Mexico State University Extension. For eksempel, selv om furu brenner bedre i en peis enn Cottonwood, hvis Cottonwood er tilgjengelig der du er, ved hjelp av furu ville kreve transportere den fra hundrevis av miles unna, noe som gjør bruk av Cottonwood den mest fornuftige avgjørelsen. Pine fordel som en oppvarming drivstoff ikke sminke for kostnaden forskjell.

Innkjøp vs. Cutting

Uavhengig av hvilken type brensel du vil brenne, må du kjøpe den eller klippe det selv. Cutting dine egne fyringsved koster mindre, men krever ferdigheter med verktøy og kunnskap om hvordan du trygt kutte ned et tre. Du må også ha en grunneiers tillatelse hvis du ikke eier noen Timberland. Innkjøp brann tre, men dyrere, innebærer mye mindre tid og krefter. Selgeren leverer typisk og stabler veden for en ekstra kostnad.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com