Avansert Pond byggeteknikker

February 11

Legge til en dam på eiendommen din kan gi et rolig sted å tilbringe en ettermiddag og leverer et hjem for hage skapninger. Mens det er pre-dannet dammer tilgjengelig, kan du skape en unik vann funksjonen med litt kunnskap og litt fantasi og bruke de naturlige funksjonene på verksted for å lage din egen oase.

foret Dammer

Dammer utstyrt med liners kan være hvilken som helst størrelse eller form. Dammen Området er først utgravd, forlater sidene så bratt som mulig, så et underlag legges ned. Helen Nash, i sin bok "The Complete Pond Builder," anbefaler å bruke enten skrap stykker eller teppe, avis en tomme tykk, syntetiske spesielt laget for dammer eller geo-termisk tekstiler til underlaget. Dammen blir deretter foret med etylen-propylen-dien monmer, eller EPDM, som er den mest brukte foringsmaterialet i dag, ved å erstatte både PVC og butyl foringer i det siste. Spre foringen ut over bunnen av utgravingsstedet og opp på sidene. På den øverste kanten av dammen, sørg for at underlaget er nivå fordi forsterket hjørnestein vil bli brukt til å holde duken på plass. Når duken er montert og toppkantene er sikret og nivå, tilsett vann, justere etter behov. La vannet stå i en dag eller to og gi liner tid til å bosette, deretter ferdig toppen kanter med betong.

betong Dammer

Mens store dammer bygget av betong bør installeres av fagfolk, er en liten dam innenfor området for muligheten for gjør-det-yourselfer. Slike dammer kan være enten under eller over jorden. Når du utformer din dam, husk at denne konstruksjonstypen krever bruk av armeringsnett eller for større prosjekter, armeringsjern og ekspansjonsfuger som trenger å bli gravlagt en tomme inne i betongen. Andre hensyn inkluderer påføre fugemasse for å sikre at betong ikke sprekker og glatter overflaten med et lag med rendering for å unngå å skade noen fisk.

Først forberede området, noe som gjør at området er nivået, deretter spre et lag med hardcore på basen og på sidene, stamping det ned. Legg alle skjemaer du skal bruke for å holde betongen på plass og helle betongen i, stamping som du går. Plasser netting eller metall stenger over ferske plasstøpt betong og påfør et andre lag. For veggene, bruke enten tre former kjent som forskaling, eller bruke betongblokker, mortaring i mellom dem.

Earth Dammer

Jorddammer er egnet for større områder og krever en erfaren gravemaskin som vet hvordan man lager en dam skall og har kunnskap om vannskillet i området samt kunnskap om drenering. Dammer foret med leire krever at jord eller grus legges på toppen for å holde leiren fuktig under installasjonen. En annen vurdering er bruken av ESS-13 tetningsmasse, en ikke-olje polymeremulsjon som endrer overflatespenningen for å forhindre tap av vann gjennom innsig. Ulempen med å bruke denne polymer er at det endrer vann og nedsenkede planter hvit for et par uker.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com