September blomster til en utenfor hagen i Georgia

November 7

September blomster til en utenfor hagen i Georgia


Husk September for blomster som antennes Georgia & rsquo; s utendørs hager med farge som varer frem til den første frosten. Enten det & rsquo; s prangende blomst av ettårige eller pålitelig encore av stauder, er september måned i Georgia når timing og temperatur kommer sammen for en rekke blomster som trives i Georgia & rsquo; s overgangen fra høst til vinter.

ettårige

Få mest mulig ut av september blomster i Georgia betyr plante de som blomstrer jevnt gjennom høsten og noen ganger utover. Ettårige generelt fullføre sin livssyklus i en sesong, men noen, for eksempel stemorsblomster og løvemunn, er kjent for å reseed og dukke opp igjen neste sesong i enkelte områder av Georgia.

Stemorsblomster

Plant stemorsblomster i September for en første serie av levende farger som vil blomstre til oktober. I vintermånedene, stemorsblomster tregere, men våren tilbake for fullt i løpet av våren. Ifølge Floriculture Forskning ved North Carolina State University, stemorsblomster foretrekker en sur pH og bør næring med lav P, 21-5-20 gjødsel. Plant stemorsblomster i full sol, 4 til 6 inches fra hverandre, og 3 inches dyp.

snapdragons

Som stemorsblomster, er fargerike løvemunn plantet der de vil få fem til seks timer med sollys. De blomstrer gjennom høsten, og ofte våren tilbake med en hevn etter vinteren. Imidlertid kan plante løvemunn dypere enn 3 inches føre stammen råte. Gi dem plass til å puste, særlig i bunnen av stammen, som skal være meget lett dekket med jord. Plant løvemunn 6 til 10 inches hverandre og gjødsle dem med en blomst booster, allment tilgjengelig hjemme forbedring forhandlere. Med Georgia & rsquo; s utbredt hjort befolkningen, mange blomster vind opp herjet, men ikke Snapdragon. Ifølge Institutt for hagebruk ved University of Georgia, hjort sjelden bla gjennom disse blomstrende skjønnheter.

mums

Mammaene er en favoritt blomst for høstsesongen i Georgia og kommer i en rekke farger, inkludert magenta, gul, hvit, myk rosa, rødbrun, oransje og lilla. Mums trenger full sol, men et par timer med skygge vant & rsquo; t stoppe blomstringen. Plant mødre en til to fot fra hverandre og nærer dem med en 4-12-8 gjødsel. Selv om de er ettårige, kan mødre bli liggende i bakken i Georgia for en retur utseende hver sesong. Mammaene har en tendens til å bli leggy og fillete ute med mindre de er kuttet tilbake i juli. Trimming dem tilbake 2 inches for hver 4 inches av veksten vil tillate dem å vise en solid oppblomstring av farge for neste sesong.

stauder

Stauder er nesten garantert å vare i minst tre til fire sesonger, men i de fleste tilfeller vil trives på ubestemt tid, og sprer hvert år. September stauder i Georgia er lite vedlikehold og kommer i et bredt utvalg av høyder og farger for å forsterke den naturlige følelsen av en utendørs hage.

daylilies

Daylilies er kanskje den mest solide av blomster tilgjengelige i Georgia og de kommer i en endeløs rekke former og farger. Nybegynner varianter som "happy return" og "rosenrød returnerer" gjøre akkurat hva navnene deres antyde: De kommer tilbake hvert år med levende blomster. Daylilies kan plantes som helst på året, men September er en ideell måned for å plante som sommervarmen begynner å avta. Ifølge University of Georgia & rsquo; s Extension Horticulturist, Mel Garber, daylilies foretrekker en mildt sur jord og skal fôres med 5-10-15 gjødsel (moderat nitrogen, høy fosfor og kalium) Daylilies kan nå høyder på opptil 4 fot og bør plantes i full sol, til 2 fot fra hverandre unngå trengsel.

Black-Eyed Susans

Disse lettstelte stauder blomstrer i flere uker og krever lite eller ingen vedlikehold gang etablert. Plant den klassiske "goldsturm" utvalg for fortsatt vekst hver sesong. Space black-eyed Susans 18 til 24 inches hverandre i fullt Søn Disse gull blomster med en dyp brun sentrum er kjent for å tåle elementene i Georgia & rsquo; s tørr rød leire; Imidlertid vil en 5-10-10 gjødsel gi dem litt sur jord de foretrekker. Black-Eyed Susans kan vokse opp til 5 fot høy, ofte gir en levende vegg av gull blomster som trives godt i høst.

ananas Sage

Ananas salvie er svært praktisk; sine aromatiske bladene tilbake hvert år, og toppen seg med delikate lyse røde rørformede blomster i September. Ananas salvie kan brukes som tilbehør til alt fra iste til bakt kylling, og det & rsquo; s vanligvis nok til å dele med venner og naboer som staude produserer en overflod av blader. Plant ananas salvie ca 18 inches hverandre i full sol til delvis skygge. Vann regelmessig hvis regn er skremme; ellers, krever dette flerårig urt ingen gjødsel og trives lykkelig hvis trimmet tilbake i november etter den første frosten.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com