Hvordan Gjødsle blomst knoller

November 4

Pærer virker så selvforsynte, og komme klar til å gå. Bare plante dem, tilsett vann og på kort tid de produserer strålende blomster. Men blomsterløker har ernæringsmessige behov --- mange fôr ganske tungt, faktisk --- så utslaget for gartnere er å bruke de riktige typer gjødsel til rett tid. For én ting, kan en plante som vokser fra en pære bare ta i ernæring mens bladene er grønne og planten vokser. For en annen, er det viktig å ta vare på din pærer riktig i alle måter å få sesong etter sesong av vakre blomster.

Bruksanvisning

1 Start pærer rett ved å grave i noen benmel, blande det med jorden ved bunnen av plantehull. Når røttene begynner å utvikle seg og planten begynner å vokse, vil gjødsel være der allerede for å gi et løft. Beinmel er en ideell forrett mat, lite nitrogen, men med masse fosfor og noe kalium, og mild nok til å unngå "brenner" pære som det framgår av dvalen om våren.

2 feed knoller igjen som de dukker opp i løpet av våren. Slow-release pære gjødsel er best. For påskeliljer i 5-10-20 eller 10-10-20 formulering anbefales (prosenter representerer nitrogen, fosfor og kalium), og 9-9-6 er ideell for tulipaner, liljer og de fleste andre pærer. All-purpose 5-10-10 gjødsel er det også fint. Organiske gartnere kan bruke flytende fisk gjødsel løsning som en allsidig mat, og for slow-release gjødsel, kan du bruke en kombinasjon av blod eller bomullsfrø måltid (nitrogen), green (pottaske eller kalium) og beinmel (fosfor).

3 Samle opp skjemmende anlegget stammer etter pærer har blomstret ved hjelp av gummi band eller streng, svært løst, hvis du trenger å neaten opp bedet. Men ikke utrydde dem mens de er fortsatt grønt. Hver pære er opptatt reabsorbing plantenæringsstoffer fra sin stilkene når den beveger seg sakte inn i dvalen --- mat energi for neste års vekst er lagret i pære --- og fjerne de fading stammer også snart vil rane knoller av en sunn start neste år .

4 gjødsle etablerte pærer årlig hver høst, miksing beinmel eller slow-release pære mat til toppen 2 eller 3 inches av jord.

Hint

  • Gladiolus pærer vil produsere større blomster hvis du vann hver plante med flytende gjødsel løsning (bruk som anvist) i flere uker etter blomsterknopper form.
  • Gjødsle hagen liljer våren like skuddene dukke opp, og igjen like før de blomstrer.
  • Hvis du bruker økologisk, dyre-baserte organisk gjødsel --- blod og bein eller fiskemel --- bli advart om at hunder, stinkdyr og vaskebjørn kan grave opp pærer på jakt etter mat.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com