Utendørs Dammer med fossefall

September 25

Utendørs Dammer med fossefall


En dam med en foss skaper fortauskant appell i front yard eller en fargerik helligdom i bakgården. Dammer kan være så komplisert eller ferdighus som du liker og fossefall trenger ikke å ligne Niagara å lufte en dam og estetisk tilfredsstille. Begynn i det små om hele ideen er utfordrende eller gå for en lagune hvis hagen din og dine dam drømmer er stor nok.

Preformed og DIY Dammer

Prefabrikkerte dammer er støpt av glassfiber og leveres med ekte stein kanter allerede på plass. Alt du trenger å gjøre er å grave hullet. Dammene har en tendens til å være på de små side, men de trenger nedsenkbare pumper og filtre, slik stepping opp pumpekapasiteten vil gi vannet renne i en beskjeden foss. En pre-laget foss enhet i samme stein finish som dammen kanter er den enkleste add-on foss.

Ved hjelp av en støpt dam liner og kanting det selv med steiner du haug i den ene enden for en foss tar litt mer arbeid, men åpner for mer kreativitet. En vannleveringsslangen går fra pumpen til toppen av fossen steiner, skjult av steiner. Flate steiner gikk inn i fossen ark vannet over sine kanter i en hørbar og synlig fall. En prefabrikkert eller en liten gjør-det-selv-dam kan holde noen vannplanter og et par små fisk, men er ikke stort nok for koi.

Half-Barrel Pond

En uteplass er det perfekte stedet for en halv tønne dam med en foss av stablet og vippet potter strømme inn i den. De fat er vanligvis kaster fra bryggerier eller vingårder og må være grundig rengjort og herdet eller foret før du introduserer planter og fisk. En tønne vil holde noen små planter og bare et par små fisk å spise mygglarver. En vakker vannlilje og en nedsunket pott av siv eller prydgresset er nok til å la deg se fisken.

Få en nedsenkbar pumpe som løfter vannet høy nok til å nå fossen mens de fortsatt filtrering av dammen. En attraktiv og ukomplisert fossen har en skrå keramisk gryte eller urne som søl vann i et bredt grunt basseng eller parabol og deretter inn i dammen. Du kan feste keramikk til kanten av fatet eller sette dem på et stativ like bak, slik at de ser ut til å være en del av en enkelt vann-funksjonen. Tilsett vann manuelt til sylinderen som det fordamper.

Store i bakken Pond og Foss

En stor dam gravd i hagen vil inneholde en eller flere fosser, masse fisk og planter. Nivået de utgravde området og gjøre det dypt nok til å romme gullfisk eller koi. Det kan være så grunn som 18 inches hvis det ikke blir fisk. Ved hjelp av steiner fra landskapet integrerer dammen med sine omgivelser. Skrå eller rekkehus sider forhindre kollapser veggene og en foss i den ene enden gir oksygen til dammen. Den musikalske vann vil skjule noe filter støy.

Lag i bakken dammer som ikke bruker en pre-fab vask med tykke, fleksible tjern liners sikret med småstein på bunnen av bassenget og steiner forankring kantene. Dammen perimeter steiner bygge opp til fossen - en haug av store og små steiner som sender vann sheeting over kantene og inn i dammen. I bakken dammer skal være synlig fra ulike vinduer i huset og innenfor rekkevidde av vann- og strømkilder.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com