Cottage-Style liten grønnsaks & Lettuce Gardens for sone 8

October 14De fleste vegetabilske hager innlemme en bestemt rutenett basert på rette linjer i bakken planting. Cottage stil hager, derimot, fokuserer på fri form sjarm og ideen om å la frøene vokse der de faller. Tilfeldig planting fører til uformelle senger fullstappet med sterke farger og naturlige arrangementer av ulike størrelser, typer og arter av planter. Tilpasse hyttestil inn i USDA hardførhet Zone 8 grønnsakshage med utradisjonelle planting containere, spredt beplantning og uortodokse kombinasjoner.

Bruksanvisning

1 Start planting prosessen tidlig på våren, før den siste frost. Små grønnsaker som salat, brokkoli og erter, og rotfrukter som gulrøtter, reddiker og rødbeter, overlever vel som frøplanter selv gjennom noen tidlig-sesongen frost. I sone 8, begynne å plante i midten av mars, og anlegget før siste frost treff i begynnelsen av april.

2 Forbered flere i bakken vegetabilske senger. Velg flekker som sitter i fullt solskinn hele dagen, og får god luft og vann drenering, selv om de ikke er rettlinjet. Sett til side så mye plass som du vil i disse senger for hver art, ved hjelp av utseendet på modne planter som din viktigste guide. Slå under topp 6 inches av hver seng, og tilsett 3 inches av organisk kompost for ernæring og drenering. Bland starter gjødsel i toppen 2 inches av jord for å oppmuntre til god forankring.

3 Sett ut unike beholdere for å skape en sjarmerende hytte følelse i hagen. Bruk små trillebårer, tinn bøtter, open-hals vaser, bushel kurver, tre bokser, dekorative potter eller selv små bokhyller lagt på ryggen. Sett disse beholderne rundt hagen din, i tilfeldig plasseringer som fortsatt får rikelig med sol. Bland organisk kompost og rask drenering potting jord i like deler, og fyll beholderne 3/4 full av denne blandingen. Legg starter gjødsel, i henhold til produsentens anvisninger.

4 Plant små grønnsaker fra frø eller stiklinger i containere og preparerte senger. Spre frøene og la dem komme opp som de vil, eller plante dem i løs, uorganisert mønstre. I sone 8, hvor lange somre regjeringstid, anlegg i henhold til din personlige smak, bokstavelig talt; sesongen er lang nok til å støtte voksende nesten alle grønnsaker til full modenhet og innhøsting.

5 Vann i hagen med 2 til 3 inches av vann hver uke for å holde på fuktigheten i jorda og bidrar til vegetabilsk vekst.

6 Tynne frøplanter når de kommer til å gi enkelte grønnsaker planter tilstrekkelig plass. Crowded voksende resultater i usunn, små grønnsaker. Tynne frøplanter til hver 6 til 7 inches, men ikke i rette rader. Trekk frøplanter opp i en uorganisert måte å opprettholde utseendet på en uregulert mønster.

Hint

  • Harvest og plante de hagen flere ganger. I sone 8, fortsette raske sorten beplantning til slutten av august.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com