Humic Acid i jord

September 3

Humic Acid i jord


Humus er en viktig del av jord organisk materiale. Sammen med humusmaterialer humus er det som gjør matjord mørkt og næringsrikt. Hvis det er mer humus i jorda vil det være en større vann holder kapasitet samt nærings vasken for å holde elementer før de blir absorbert inn i planterøttene.

kilder

Forfallet og transformasjon av biologisk materiale fra organismer, i første rekke planter, er den viktigste kilden for humus i jorda. Denne prosessen kalles humification. Lignin fra planter og de tingene det blir til som det henfaller - som polysakkarider, melanin, cutin, proteiner, lipider, nukleinsyrer og fine char partikler - er alle avgjørende for sammensetningen av humussyrer.

handlinger

Huminsyre er involvert i forvitring jordmaterialer særlig i den fine partikkelfraksjon. Mengden av huminsyre i jord er også påvirket av pH-bufring. Mobiliteten av spormetaller og deres nivå av toksisitet i jordsmonnet blir endret av mengden av humussyre i jordsmonnet. Å ha mer humus i jorda vil gjøre en jord tryggere hvis den har vært utsatt for giftstoffer som bly eller arsen.

Utdrag

Huminsyre kan ekstraheres fra jordsmonnet for måling og analyse med en fortynnet alkali eller andre reagenser, som deretter utfelles med syre inntil en pH-verdi på 1 eller 2 er nådd. Ved å trekke ut huminsyre fra jord, kan informasjon om fruktbarhet og vannholdende kapasiteten til en bestemt jord bestemmes. Dette gir informasjon for å forstå detaljer om en jord.

reaktivitet

Den kjemiske reaktivitet av humus er høy. Imidlertid er huminsyre ekstremt resistente mot biologisk nedbrytning. Den spesifikke omfanget av de forskjellige egenskapene til en huminsyre vil avhenge av egenskapene til jorda den ble ekstrahert fra.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com