Hvordan å forplante Daisies

June 16

Hvordan å forplante Daisies


Daisies bringe solrik hurrarop til blomsterhagen. Enten de er ville ox-eye tusenfryd med sine løse hvite kronblad og plommegule sentre, deres mer raffinerte versjoner, MUM-lignende Shasta tusenfryd, eller deres maling-box fettere, de gerbera tusenfryd, vil de fleste gartnere vil ha mer av dem. Hjem forplantning er en billig måte å utvide dine daisy beplantning. Alle tre tusenfryd typer starte godt fra frø, mens du lett kan forplante vill og Shasta tusenfryd etter næring i hagen.

Bruksanvisning

Daisies fra Seed

1 Fukt soilless potting medium hvis du starter gerbera tusenfryd frø eller fin kompost hvis du starter Shasta eller ox-eye tusenfryd frø. Gjør dette tidlig i vinter. La vannet suge i, og legge mer til potting medium eller kompost er om strukturen smuldrete sjokoladekake.

2 Fyll et frø-start brett med enten soilless medium for gerbera tusenfryd, eller god kompost for Shasta eller okse-eye tusenfryd, til en kvart tomme fra toppen, uten å komprimere planting medium.

3 Dryss frøene lett over den fylte skuffen, og deretter dekke frøene med en dusting av fin kompost. Spray skuffen av frø med vann, ved hjelp av sprayflaske. Sett brettet i et drivhus eller på en hylle under et fluorescerende plante lys. Hold planting medium eller kompost fuktig ved å spraye med sprayflaske så ofte som nødvendig, avhengig av fuktigheten i luften.

4 transplantere daisy spirene til 4-tommers potter når de har utviklet sin første komplett sett med ekte blader. Fyll hver pott til innenfor en kvart tomme fra toppen med soilless potting medium for gerbera tusenfryd, eller god kompost for Shasta eller okse-eye tusenfryd. Poke et lite hull i medium i midten av potten. Løft forsiktig frøplante fra skuffen med plastskje som en sparkel, og sette den i plantehullet. Vann med en sprayflaske og holde jorda fuktig.

5 Vann gang i uken med en svak løsning av fisk emulsjon gjødsel etter transplantasjonen spirene til 4-tommers potter, Transplant daisies til hagen når all fare for frost er over.

Forplanter Daisies av Division

6 Mark klumper av Shasta eller okse-eye tusenfryd som du ønsker å dele neste sesong med en merke stake. Eller, setter en høy pinne inn i klumpen for å hjelpe deg med å identifisere riktig plante i tidlig på våren.

7 Skjær kraftig inn klump av Shasta eller okse-eye tusenfryd i tidlig på våren, med en spiss blad, hage spade holdt på en vertikal vinkel for ikke å skjære av røttene. Skjære rett gjennom sentrum av klumpen. For ytterligere divisjoner, snu spade bladet til en 90-graders vinkel fra den første kuttet og kuttet gjennom klump igjen.

8 Forbered et plantehull for divisjonene ved å grave litt større enn den divisjonen størrelse, løsne jord i bunnen av hullet, og legge til en håndfull av fin kompost til det. Vann hullet før transplantasjonen divisjonen.

9 Løft delt daisy klump med spade, og legg den i transplantasjon hull, trekke i ytterligere skitt å bringe overflatenivå divisjon anlegg opp til nivået på terrenget rundt. Fyll ut rundt delt daisy anlegget, og deretter trykke ned skitt rundt anlegget med foten. Vann i deprimert vollgrav skapt av dine fotspor med en blanding av vann og en løsning av fisk emulsjon for å få nye røtter startet rett.

Hint

  • Shasta og ox-eye tusenfryd spre seg og håndtere divisjon lett, så del dem med hage venner eller pot noen opp for å bringe til sykehjem og stenge-ins.
  • Gerbera tusenfryd er innfødte i varme, fuktige klima, og vokse som ettårige i det meste av USA. Starter dem fra frø er en billig måte å fylle din årlige blomsterbed med lyse farger.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com