Aloe Vera Plant Dyrking

August 29

Aloe Vera Plant Dyrking


Stand til beroligende kutt og brannskader, er Aloe vera mye brukt som medisinplante. Bare skjære et blad og presse ut sin gel for å få en naturlig smertestillende som kan brukes direkte til mindre irritasjoner. Selv om Aloe vera er en sol-elskende plante tilpasset tørre ørkenmiljøer, kan det dyrkes innendørs i kaldt klima.

Bruksanvisning

formering

1 Ta en valp fra en moden, 2-tommers-tall Aloe vera. En valp er en av de lange, smale blader som sprer seg utover fra stammen. De beste pups for forplantning er på bunnen av anlegget. Skjær den av med en ren kniv og deretter lagre på et papirhåndkle. Ikke ta på såret.

2 Forbered en pott for Aloe vera ved å fylle den med en grov potting mix, bare 1 til 2 inches under potten spiss. Med mindre du bor i de sørlige delene av USA, vil Aloe vera fryse om vinteren hvis dyrkes utendørs. I stedet vokser anlegget i potter, slik at du kan ta det inne i de kalde månedene.

3 La avkuttede valpen hvile i to til tre dager før sin såret er forseglet. Når den er klar, plante det endte ned i potten. Senk det med 2 inches. Vent en uke før vanning.

Aloe Vera Care

4 Hold potten på en solrik vinduskarm, ideelt sett mot vest eller sør. I løpet av sommeren, sette den utenfor i en solrik del av verftet. Sørg for at det er tilbake innen et klima-kontrollert miljø før den første fryse kommer. Aloe vera er ikke frostbestandige og vil bli skadet av kaldt vær.

5 stikke fingeren i jorda 2 til 3 inches dyp. Hvis det kommer ut med flekker av fuktig plantejord på den, så du er fin. Ellers grundig skyll jord. Aloe vera trenger mest vann i løpet av sommeren, som er dens vekstsesongen. Om vinteren kan du vanne planten så lite som en gang i måneden.

6. Påfør en flytende 10-40-10 gjødsel på våren. Dette vil hjelpe aloe vera vokser raskere, noe som er spesielt viktig hvis du har kuttet flere valper for sin saft. Gjenopprette skadede valper er en energikrevende prosess.

7 Repot Aloe vera hver tre til fire år eller etter behov. Selv om anlegget er tolerant av potte liv, hvis potten ikke er stor nok, vil den ikke vokse så raskt. Klargjør den nye potten ved hjelp av samme eller lignende potting mix.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com