Effektive malingsfjerner

November 14

Effektive malingsfjerner


Tradisjonelle malingsfjernere utnytte hurtigarbeidende løsemidler som mykner flere lag av gamle malingsfilmer og tillate dem å enkelt fjernes med en skrape. Kjemikalier som er sterke nok til å raskt løse opp maling kan også være farlig for menneskers helse, har så tryggere alternativer blitt populært de siste årene. Mange av disse tryggere alternativer krever at brukerne å bruke ulike metoder, men resultatene kan være ganske effektiv og miljøvennlig, mens forenkle prosessen med å males på nytt.

Metylenklorid Strippere

Metylenklorid strippere er den klart mest populære malingsfjernere fordi de er effektive på et svært bredt sett av belegg. MC bryter den klebende binding av belegget, forårsaker så mange som tolv lag av maling eller lakk for å blemme eller synke vekk fra substratet. MC strippere er oftest leveres i en flytende versjon for bruk på horisontale flater og en semi-lim formel for vertikale flater. MC fordamper raskt, slik at brukerne bør planlegge å bruke MC til et relativt lite område, forsiktig skrape av myke malingen, og deretter gjenta prosessen i et tilstøtende område før prosjektet er fullført. Dessverre, det er helsemessige bekymringer om metylenklorid. MC produserer en bittersøt duft som kan irritere øyne og nese passasjer, og det er også mistenkt for å være kreftfremkallende. Arbeid i et godt ventilert område med vernehansker, ansiktsmaske og vernebriller.

ATM Strippere

ATM strippere - bestående av aceton, toluen og metanol - er relativt hurtigvirkende fjernere som er effektiv på oppmykning maling og lakk, slik at de lett kan fjernes. Denne formelen fordamper raskt og kan kreve flere applikasjoner hvis det er flere lag av det gamle belegg. Det gjør ATM et mer passende valg for å fjerne møbler lakk, hvor belegget oppbygging er ikke veldig tykk, enn for å jobbe med tunge lag med maling. Utvidet eksponering for minibank røyk kan føre til hodepine, svimmelhet og til og med hjerneskade. Brukere bør arbeide i et godt ventilert område og vernehansker, vernebriller og en egnet åndedrettsvern.

NMP Strippere

N-metyl-2-pyrrolidon er en kraftig, men langsommere virkende stripperen som ofte blir markedsført som en sikrere løsning enn MC eller ATM. Det er vanligvis leveres i pasta eller gel form, og er effektiv på å fjerne flere strøk med olje eller latex maling, lakk, uretan eller epoxy. NMP tar flere timer å jobbe, så noen formuleringer inkluderer en fargeendring indikator som forteller brukerne når kjemisk stripping prosessen er fullført. Mens de vanlige sikkerhets slitasje anbefalinger gjelder, NMP fordamper så sakte at det ikke kan kreve den samme oppmerksomheten til ventilasjon som hurtigvirkende strippere.

Kaustiske eller alkaliske Strippere

Natriumhydroksyd er den primære aktive bestanddel i alkaliske rensemidler, som ofte brukes til å fjerne maling fra store overflateområder. Også kjent som etsende stoffer, har disse strippere blitt den foretrukne metoden for å fjerne bly maling fra vegger og treverk, fordi de tillater myke malingen skal fjernes rent uten å slippe noe giftig bly i lufta. Alkaliske strippere er svært effektive, men er mindre gjør-det-selv-vennlig enn andre malingsfjerning valg. Med en pH-nivå så høyt som 13, kan etsende stoffer brenne huden og skade bløtvev, så det er viktig å bruke verneutstyr, briller, hansker, og den anbefalte respirator.

grønne Strippere

Grønne varianter av malingsfjernere inkluderer di-basic-ester, d-limeone, metyl soyate og soya metylester. Når den anvendes som den primære bestanddel i en malingsfjernere, disse kjemikaliene er merkbart langsommere og mindre kraftig enn konvensjonelle strippe kjemikalier. De har vist seg mer effektivt i så avfettingsmidler og lim fjerning, noe som gjør dem ganske effektiv som sekundære løsemidler som øker ytelsen til NMP-baserte stripper forbindelser.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com