Hvordan å forplante Gerbera Daisy planter fra borekaks

November 20

Hvordan å forplante Gerbera Daisy planter fra borekaks


Gerbera tusenfryd produsere store, fargerike, holdbare blomster som vil vokse enten i hagen eller i potter. For de raskeste resultatene, ta basal borekaks fra nye skudd om våren. Skuddene skal rykke raskt og produsere planter mye raskere enn hvis du starter fra frø, som kan ta uker å spire.

Bruksanvisning

1 Finn bunnen av vertsplanten hvor de nye skuddene er bare dukker opp i løpet av våren. Flytte noen av jorda vekk forsiktig å avsløre så mye av anlegget & # 039; s rot krone som du kan.

2 Velg en ny shoot eller liten gren ved basen, eller rot krone, av anlegget hvor eldre vekst er vedlagt. Dette er en lettere, mer delikat farge enn de eldre vekst, og har ofte bare noen få nye blader på dem. Lage et kutt inn i sålen under skyte for å løsne den, å ta en liten mengde av kronen materiale, ca 1/2 tomme, fra hvilke nye røtter vil danne. Kutte for dypt kan skade vertsplanten & # 039; s røtter. Beveg jord tilbake over kronen ved bunnen av vertsplanten.

3 Forbered et brett med voksende medium sammensatt av leirjord, organisk materiale og sand. Dypp hver kutte i en rooting hormon og fyll i den voksende medium, være forsiktig med å mengden skuddene. Trekk noen av jordsmonnet opp forsiktig mot bunnen av borekaks for å feste dem.

4 Vann borekaks forsiktig og sted plastfolie over skuffen. La plasten på til røttene form eller skuddene motstå hvis du drar på dem forsiktig.

5 Løft borekaks ut av den voksende medium og transplantasjon i individuelle beholdere som torv potter eller andre små plante beholdere. Bruk samme voksende medium å plante borekaks, og legg dem i en skyggefull plass til nye blader vises, noe som indikerer at de nye plantene er godt etablert.

6 Overfør de nye anleggene til et solrikt sted i hagen eller til større potter i en solrik beliggenhet. Hold dem fuktig, men ikke overwater.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com