Er Swamp Maple God for Brensel?

November 3

Er Swamp Maple God for Brensel?


Sump lønn (Acer rubrum) er et middels til stort tre som vanligvis finnes i det østlige USA. Mens det gir en mye farge i landskapet, betyr det ikke produserer mye varme i peisen, noe som betyr at det er rangert på lav til middels rekkevidde som drivstoff kilde. Til tross for dette faktum, har den en rekke gode egenskaper som må tas i betraktning, sammen med en negativ en som ikke kan ignoreres.

Tetthet og BTU

Swamp lønn regnes som en "myk" lønn fordi tre har lavere tetthet enn "hard" lønn, som sukker og svart Maples. Tettere tre produserer mer varme, målt i British Thermal Units (BTU). Swamp lønn produserer rundt 19 millioner BTU per ledningen, som er ganske lav i forhold til andre harde tresorter. Den beste løvtre produserer opp til 29 millioner BTU per ledningen mens den verste produserer bare 15 millioner BTU.

positive

Annet enn sin lav varme verdi, har sump lønn en rekke egenskaper som gjør det bra ved. Den gir bare en lys mengde av røyk og ikke gnist når du brenner. Det har også utmerkede coaling kvaliteter, noe som betyr at det fortsetter å brenne som glør i lang tid. Det er også ganske lett å begynne å brenne.

negativer

Foruten den lave varmeverdi, sump lønn bare har en annen negativ. Vanligvis er mykere trevirke lettere å splitte. Men dette er ikke sant av myr lønn, som regnes som moderat vanskelig å splitte. Brensel må deles for å la den tørke ut og sesongen. Reduksjon av fuktighetsinnholdet øker mengden av varme som frembringer tre.

betraktninger

Swamp Maples bør kuttes til bruk som brensel om vinteren eller tidlig på våren. Dette vil redusere mengden av sevje i treet. Det er behov for så å bli delt og lufttørket i minst seks måneder for å redusere fuktighetsinnholdet. Når krydret riktig, bør brensel ha et fuktighetsinnhold på omtrent 15 til 20 prosent. Hvis en lønn er kuttet i løpet av sommeren eller mens den har blader, vente med å dele den inntil bladene blir skarpe for å bidra til å trekke ut fuktighet fra veden.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com