Kan Wood Ashes bli satt rundt frukttrær?

May 31

Kan Wood Ashes bli satt rundt frukttrær?


Hvis du bruker en vedovn eller peis, lagre aske for fôring frukttrær. Tørre tre aske er en gjødsel du kan gjøre hjemme, og er en god jord additiv for frukttrær og frukthage.

Funksjon

Wood aske er om lag 40 til 45 prosent kalsiumkarbonat, som gjør det en god erstatning for kalk i gjengivelsen jorda mer basisk for god frukttre vekst.

beløp

Bruk ca en gallon av aske til et kvadrat yard av grunn under trær årlig, og omtrent en halv gallon per verft hvis jorda er sand. Under små trær, bruke to halvlitere med tre aske rundt basen.

fordeler

Tre aske er høy i kalsium innhold og omtrent halvparten så effektiv som kalk i å nøytralisere sur jord. Sjekk din jord pH-verdier hvert år eller to. Ash er en effektiv måte å øke jord pH hvis det er for surt.

betraktninger

Ikke bruk tre aske rundt syre-elskende trær som furu, gran og einer, eller rundt asalea, rhododendron eller blåbær. Hold tre aske tørr når du lagrer det.

Advarsel

Ikke bruk aske fra trevirke, voks logger eller andre behandlede trevarer. Disse inneholder kjemikalier som kan være skadelig for jord og trær.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com