Life Cycle of Alternaria

June 28

Life Cycle of Alternaria


Alternaria er en soppsykdom patogen som rammer en rekke hage vegetabilske planter. Alternaria rammer agurk, squash, tomater, poteter, paprika og løk. Det rammer også mange blomstrende planter som krysantemum og zinnia. Ifølge University of Illinois Extension Service er Alternaria-forårsaket sykdommer kjent så tidlig sykdom på planter av tomater og poteter, lilla flekk sykdom på løk og bladflekksykdom på agurk, squash og paprika. Alternaria er en svøpe som vedvarer gjennom de varme månedene og dreper de fleste av de rammet planter.

Alternaria Life Cycle

Alternaria overlever vinteren som mycel eller sporer i infiserte planterester igjen på eller i bakken, og på frø fra infiserte planter, sier Illinois Extension. Nye planter plukke opp sporene fra bakken eller luften. Under gunstige forhold på våren, de sporer fort modne til sopp blad flekker som slipper flere sporer fraktet til andre planter av vind og sprut regn. Denne syklusen gjentas gjennom hele våren og sommeren så lenge gunstige forhold vedvarer. Det mest gunstige forhold for Alternaria er regnvær eller kraftig dewfall oppstår når temperaturen er mellom 65-73 grader F.

sykdom Symptomer

Dine hage grønnsaker sannsynlig har Alternaria infeksjon hvis rund eller kantete flekker dukker opp på anlegget blader. Disse flekker kan ta på en target-lignende utseende med en mørk kant rundt flekker, eller de kan være helt svart. De berørte bladene snart visne og falle av. Til slutt dør hele anlegget.

Frukt Rot på Vine

Den Alternaria sopp påvirker også anlegget stammer og plante frukt, starter på stammen og skulder. Frukt råtner bort på vintreet. Planter er mest utsatt for Alternaria infeksjon når de begynner å blomstre og sette frukt, ifølge Illinois Extension.

Ledelse

Det er skritt du kan ta for å redusere sannsynligheten for Alternaria infeksjon. Chief blant dem er å fjerne planteavfall fra hagen plott hver høst og deretter dyrke tomten. Du bør også rotere avlinger ved å aldri vokser samme type anlegg på samme sted i påfølgende år.

svak Patogen

Alternaria er en relativt svak patogen, så begrenser avling stresset forbedrer plante motstand mot denne soppen, sier Illinois Extension. Det betyr riktig gjødsling, vanning, insekt kontroll og holde frukt plukket. Anvendelser av soppdrepende midler er effektive i å kontrollere Alternaria på vegetabilske planter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com