Er det normalt for Hedges å bli brun etter trimming?

October 24

Er det normalt for Hedges å bli brun etter trimming?


Busker vanligvis krever beskjæring en gang i året for å opprettholde formen og forbedre luftsirkulasjonen rundt grenene, men dette trimming vanligvis ikke føre til brune blader. Men hvis busken blir stresset av skadedyr eller dårlige vekstforhold før eller umiddelbart etter at du har trim, brune flekker kan vises. Alvorlig trimming kan også føre til bruning av en ellers sunn busk.

timing

Trimming mens busker er aktivt vokser øker oddsen du vil skade grener, som kan føre til dieback eller brune blader. Vanligvis er det best å beskjære hekker under sovende periode, eller den delen av året når de ikke er aktivt voksende. Mange typer busker kan trimmes på sensommeren, men evergreens bør ikke beskjæres før vinteren eller tidlig på våren.

alvorlig Beskjæring

Trimming for mye fra en busk streker anlegget fordi det ikke kan vokse fra gammelt treverk. Verktøyene du bruker er også viktig. Sløve beskjæringssakser kan rive grenene og sakser som er for store kan skade grener du ikke har tenkt å trimme. Bruk en skarp kniv eller små håndsaks til å klippe busker for å unngå bruning og unngå trimming grenene tilbake for langt. Mange eviggrønne og bartre arter som er trimmet tilbake til det gamle treet kan ikke vokse nye knopper, og dette kan føre til brune flekker.

Miljøfaktorer

Hvis du trimme hekker under dårlige forhold, for eksempel når været er varmt, kaldt eller svært våt, eller når vinden er høy, kan gjenvekst av den trimmede løvverk hemmes, og dette kan føre til brune flekker. Aldri trimme hekker i varmt eller tørt vær når tørke eller sunscald kan skade løvverk. Unngå å trimme på høsten når sterk vind kan tørke trimmet løvverk. Brune flekker kan etter hvert fylle på med ny vekst, men gjenvekst prosessen kan ta flere år hvis problemet er alvorlig.

vann Stress

Hvis en busk vann behov ikke er oppfylt, blir det understreket. Eviggrønne busker naturlig skur utslitte blader eller nåler, men under tørke forhold, øker denne prosessen opp fordi anlegget faller gamle løvverk å bevare fuktighet. Trimming på dette tidspunktet kan føre til brune flekker som planten blir ytterligere understreket. Sjekk jorda rundt stammene av busker. Hvis jorda er våt, ikke vann til overflaten føles tørr å ta på. Hvis jorda er tørr, grundig vanne jorda rundt drypp kø for å løse problemet. Vann hekker dypt omtrent en gang hver måned for å forhindre tørkestress, og mulch rundt busker, men ikke mot stammene, for å beholde jordfuktighet.

skadedyr

Suger skadedyr som bladlus og skala insekter lever av plantesaft, som kan forårsake nylig trimmet hekker å utvikle brune flekker. De la også honningdugg bak, noe som fører til dannelse av svarte flekker av sotet mold. Skala insekter er ofte styrt av naturlige predatorer i landskapet, og ikke vanligvis krever kjemiske insekt behandling. Fjern bladlus og honeydew med en sterk spray av vann, men spray tidlig på dagen slik at busker har tid til å tørke i solen. Alvorlige infeksjoner av suger skadedyr kan kreve foliar anvendelser av insektdrepende såpe eller hagebruk oljer. Typisk vil en 1- til 2-prosent oppløsning av olje i vann er tilstrekkelig. Disse insektmidler er mindre sannsynlig enn andre kjemikalier for å skade gunstige insekter som bier, men de vanligvis dreper bare insekter tilstede på tidspunktet for sprøyting, så du må kanskje gjenta applikasjoner.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com