Kvaliteter Brensel

June 7

Kvaliteter Brensel


Som naturgass og fyringsolje prisene har steget, har tre gjort et comeback som et hjem oppvarming drivstoff. God kvalitet vedovner kan brenne ved 60 prosent effektivitet, og en ledning av god kvalitet veden kan produsere så mye hjemme varme som 175 liter nummer-to fyringsolje-som brenner på omtrent 70 prosent effektivitet. Brensel kvalitet bestemmes ved splitting letthet, tetthet, fuktighetsinnhold, brennverdi, røyking kvalitet, knuter og tonehøyde-innhold.

Hard og Soft

Hardtre er å foretrekke fremfor nåletre som en regel. Hardwood er tettere, og slik at det brenner langsommere for å produsere den samme mengde varme som lettere trevirke. Mange nåletre er bartrær, og de inneholder høyere nivåer av bek-fet harpiks som har en terpentin lukt og at røyk ved forbrenning. Hardtre som eik, ask eller lønn er tyngre å håndtere og vanskeligere å splitte. Hardtre er også vanskeligere å antenne; men når tent, de ikke spytte så dårlig som nåletre, og de brenner lengre.

Krydder

Uansett tre du har på hånden, er nøkkelen til å forberede det for peisen eller vedovnen krydder. Unseasoned tre vil brenne dårlig, damp og røyk mer og pop ofte. Krydder betyr at treverket tørke. Til sesongen godt, kutt un-split tre inn i to-fots lengder, og dele to-fots lengder i biter som er mindre enn 8 inches i diameter. Stable veden på et tørt sted med overhead dekning utendørs. Stable veden løst for å sikre maksimal luftstrøm rundt hver brikke, og la bunken for et år før du bruker den.

Split-evne

Hvis du er splitte veden selv, kan det være lurt å vurdere enkel splitting. Mekaniske splittere ta arbeidet ut av splitting og tillater deg å ignorere dette aspektet av brensel; men hvis du bruker den gammeldagse splitting maul, vil du ønsker å velge skogen som skiller lett med en ren maul slag. Ekstremt tett tre er motstandsdyktig mot splitting, og noen tresorter er "seig", som betyr at deres korn er sammenflettet på en måte som ikke tillater det hyggelig snap-split. Eik er tett, men det har en splitt rett korn. Cottonwood og de fleste pines vil skille rent med et velrettet slag. Alm og platanlønn kan knytte splitter opp i tøffe band av interlaced korn.

Brenn Kvalitet

Kvaliteten på brenne er basert på sikkerhet, røyk, varme og duft. De beste karakter firewoods på disse kontoene i USA er svart gresshoppe og hickory, etterfulgt av hvit eik, honning Locust, rød eik og hvit aske. God kvalitet på skogen har vanskelig lønn, myk lønn og Osage orange. Brukbare, men ikke stor, arter for brensel er Sycamore, alm, Hackberry, sørlige furu, rød seder og mesquite. Siste utvei skogen er Cottonwood og vier.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com