Blomster som vokser på siden av veien

July 23

Blomster som vokser på siden av veien


Hvert år fra vår til høst, bilister over hele landet blir møtt av en jublende syn. Over hele landet, grøfter og veikanter kommer til liv som hardføre og robuste Urter dukke opp fra vinter dvalen å dekorere kantene av motorveier, forbigår og sårer med klynger av fargerike blomster og Skår av iøynefallende grøntområder.

stauder

Blomstrende stauder er en fundamental del av veikanten samlinger, som de kommer tilbake hvert år i stadig større klumper og fonner. Elastiske planter som coreopsis, Joe-Pye luke, sneezeweed, flerårige solsikker og solhatt er produktive bloomers som er i stand til å tåle tøffe veikanten forhold som eksponering for eksos, full sol, periodisk tørke og dårlig jord. I hjemmet hagen, disse er enkle å dyrke planter legge til et sjarmerende preg uformelle blomsterdekorasjoner, naturalisert enger eller butterfly hager.

ettårige

Naturlig forekommende ettårige er ikke så vanlig langs siden av veien, selv om riksveg avdelinger kan installere dem hver vår, og legger umiddelbar farge til områder der naturlig vegetasjon har ennå å bli godt etablert. Et par hardføre stauder, som phlox, California valmuer, kosmos og Texas bluebonnets, blomstre i grøfter og langs veikanter over hele landet. Disse tørke-tolerant, sol-kjærlig blomster lett reseed seg selv, tilbake hvert år til teppe området med klynger av fargerike blomster.

blomstrende Vines

I naturen, blomstrende vinranker forvrenge over alle tilgjengelige overflate, på vei opp trær og på tvers av skogbunn, gjennom åpne jorder og opp i grøfter. I enkelte klima, fugler spre frøene av vinstokker som blåregn, fem-blad Akebia, japansk kaprifol og morning glory til naturområder. Når etablert, disse vinrankene vokser så kraftig at de choke ut naturlig forekommende planter, blomstrer i fiendtlige miljøer og fylle landskap med blomster og bladverk.

betraktninger

Mens sol-elskende Urter kan naturalisert uten problemer, når du installerer dem i hjemmet hagen, er det best å starte med frø eller profesjonelt kultur, container-dyrket planter. I mange deler av landet, er det ulovlig å samle Urter, selv de som er rikelig og lett vokst. Planter som er flyttet fra sitt naturlige habitat kan mislykkes i å slå rot i hagen på grunn av transplantasjon sjokk; mikro-klima og jordforhold hjem hager har en tendens til å avvike fra de langs siden av veien.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com