Life Cycle av en tomat

June 15

Tomater er en av verdens mest populære fruktene og gjøre gode hageplanter for nybegynnere så vel som mester gartnere. Mange forskjellige varianter er tilgjengelig på markedet, fra klassiske slicing og saus tomater og arvestykker, til moderne varianter som er opprettet for spesifikke vekstforhold eller lengden på vekstsesongen. Alle tomater men har en lignende livssyklus.

Frø

Tomat frø er små, flate og diskformet og omtrent 1/8 tommers bredt. De inneholder to energilagringsorganer kalt cotyledons og et embryo innkapslet i et hardt ytre skall kalles frøet strøk. Når forholdene er innenfor rekkevidde, jevnt fuktig med jord temperaturer rundt 70 til 90 grader Fahrenheit, frø spirer, stigninger og sprekker åpne. Den første roten begynner å spire. Dette rot kalles en voksende radikal. Den vokser ned for å skape fremtiden rotstrukturen av anlegget. Resten av frøet presser opp over jorda linje, og cotyledons bli de første bladene som photo næringsstoffer for anlegget. Den gjenværende frø pelsen faller som cotyledon blader åpen. Den delen av resten over bakken blir stammen. Fremveksten av cotyledon blader tar vanligvis fire til ti dager fra spiring, avhengig av variasjon av tomat.

Small Plant

Der cotyledon bladene møtes stammen, de to første sanne blader dukker opp og vil ligne på bladene av en helt moden plante. I løpet av denne vegetative fasen av livet, er tomatplante vokser tykke røtter for å nå ut i bakken og å forankre seg på plass slik at det ikke blåser over i vinden eller falle over etter sin egen vekt. Langs disse tykkere røtter, små rothår vokse som brukes til å absorbere næringsstoffer og vann fra jorda. Over bakken, til stammen tykkere og napp armen ut slik at bladene har maksimal eksponering for lys. Ettersom dette trinn skrider frem, er mat som blir produsert i et hurtig tempo og blir lagret i stammen og røtter, så vel som å øke antall blader og utvide størrelsen av hele anlegget.

moden Plant

Når en tomat begynner å produsere blomster, er det kjønnsmodne. På dette punktet næringsstoffene blir produsert ved fotosyntese blir omdirigert for å favorisere gjengivelse i stedet for vegetativ vekst, selv om vegetativ vekst vil fortsette gjennom den reproduktive fase. Inflorescences danne like nedenfor noder av grener langs stammen og har en liten klynge med blomster. Etter pollinering, er det meste av energien anleggets omdirigert mot å produsere stor frukt.

pollinering

Tomater er selv fruktbar, men ikke alltid selv pollinerende, noe som betyr at hver blomst kan befrukte seg selv, men pollen er bare frigjøres ved risting eller vibrerende blomsten. Dette gjøres naturligvis av bier og mindre effektivt av vind eller risting blomster for hånd. En bie bruker det som kalles sonikering eller buzz pollinering ved å henge seg på en blomst og slo med vingene ved høy frekvens uten å fly unna. Dette fører til at anther å vibrere slippe pollen som deretter klynger seg på bee uklar og statisk ladet magen. Som bie gnir opp mot klissete stamen, blir pollen overført og befruktning skjer. Antallet ovules som blir befruktet senere bestemmer størrelsen på frukten.

Frukt

En frukt er modnet eggstokk av en plante og er plassert ved foten av blomsten hvor bladene møtes blomsten stammen. Som frøene utvikle, eggstokken sveller til det vi kjenner som en grønn eller umoden tomat og blomsten tørker opp og faller av. Tomater generelt trenger mye sol og varme netter å modnes. Tiden det tar å modne varierer avhengig av variasjon. Hvis frukten ikke er høstet, til slutt blir det så moden at det faller til bakken og begynner å råtne, og frøene er klar til å spire til nye planter neste sesong. Hvis frukten er høstet, kan frøene bli fjernet, tørket og lagret for neste sesong. Dette er bare tilrådelig for arvestykke og organiske stammer av tomater fordi store frø produsenter har genmodifiserte og hybridisert anlegget bort fra å være i stand til å reprodusere planter fra frø som holder seg tro mot det foreldre.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com