Vilkår for Bougainvillea

March 4

Vilkår for Bougainvillea


Bougainvillea slekten består av en rekke vanskelige vinstokker innfødte til Sør-Amerika, inkludert Brasil, Peru og sørlige Argentina. Blomstene er primært dyrket for sine papery blomsterbladene, som kan være rosa, hvit eller lavendel avhengig av sorten. Gartnere som ønsker å dyrke bougainvillea vinstokker må oppfylle en rekke omsorgsforhold for at anlegget skal trives.

Lett

En opprinnelig fra tropene, vokser bougainvillea naturlig i varme, solrike områder. Vintreet kan dyrkes utendørs som en flerårig i US Department of Agriculture sonene 9 til 11, selv om anlegget kan også trives i USDA sone 8 hvis riktig mulched. En nattlig temperatur på 60 grader C er ideell, og vintreet kan håndtere dagtemperaturer på i overkant av 100 grader. Gartnere i kjøligere klima kan vokse vintreet som en utendørs container anlegg og bringe anlegget innendørs i vinter frost. Bougainvilleas krever et minimum av fem timer med full, direkte sollys per dag for å blomstre fullt ut.

Vann

Bougainvilleas bør vannes regelmessig, selv om de kan håndtere korte perioder med tørke. Gjødsling kan bidra til å forbedre anleggets noe delikat rotsystem. Bruk en gjødsel rik på jern og mikronæringsstoffer for å oppmuntre sunn rotutvikling og robust blomstring. Gjødsling ofte i blomstringstiden kan føre til forlenget blomst periode. Gjødsle sjeldnere om vinteren. Hvis blomst produksjon synes å avta, prøve å la jorda tørke ut litt før vanning igjen.

Jord

Bougainvilleas har en delikat, skjør rotsystem som kan lett bli ødelagt av dårlig drenering jord. Tett jord kan føre til alvorlige problemer som root råte, samt ulike typer sopp og blad spot. Blomstene vil se sitt beste hvis dyrket i en godt drenerende, loamy jord, ideelt sett består av sand, silt og leire. Organisk materiale som dekomponeres blader kan legge til ekstra drenering til jord, slik at næringsstoffer for å raskt komme plantens røtter.

beskjæring

Bougainvillea typisk blomst i levende spyler som varer mellom fire til seks uker. Klemming bort brukt blomster etter en flush av blomster kan bidra til å øke anleggets blomstring, som det vil tvinge anlegg for å produsere nye grener. En energisk, sunn plante kan beskjæres i stor utstrekning for å skape et mer velstelt, frisk utseende. Noen gartnere foretrekker å beskjære hardt på forsommeren og sviske lett gjennom resten av vekstsesongen.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com