Veksten & Størrelse Zamioculcas Plants

April 13

Ser ut som en krysning mellom en palme, bregne og cycad, ZZ planten (Zamioculcas zamiifolia) er et medlem av aroid familien Myrkonglefamilien. Den blir også kalt aroid flaten. Hver glanset jade grønne blad omfatter flere pekte oval brosjyrer langs en midtstammen. Blomsten, som sjelden vises på potteplanter, ser ut som en rødbrun finger med vorter omgitt av en lys grønn kappe. ZZ planten tolererer ikke subfreezing temperaturer, så vokser det ute bare i US Department of Agriculture Plant hardførhet Soner 10 og varmere.

vekst~~POS=TRUNC Kjennetegn

Native til skoger og savanner i det østlige Afrika hvor klimaet veksler mellom varme regntider og kjølige tørre årstider, ZZ plante vedvarer som en staude. Vokser fra jordstengler, bladene vokser hovedsakelig fra de varmeste månedene når jord varme og fuktighet er høyest. Som den tørre årstiden blir dypere, kan de eldste bladene visner, og etterlot en semi-eviggrønne klump av blader. Mens bladet blader kan avbryte i den tørre årstiden, kjøttfulle, plumpe og saftige blad baser vedvarer, markerer plasseringen av klump av underjordiske jordstengler.

Størrelse

En moden ZZ anlegget måler 2 til 4 fot høy og like bred. Selv tolerant av dårlig lys, lav luftfuktighet og sjeldne vanning - forholdene ofte tilstede i boliger - frata en ZZ plante av sterkt lys, varme og vanning hemmer veksten betydelig. Potteplanter kan ikke få noen blader eller høyde i et år i slike forhold. Men å plassere en ZZ anlegg i svært lyse indirekte lys eller flekkete sollys med gjødsel og vanning fra sen vår til sen sommer resulterer i nye blader som kan ruver 24 til 30 inches.

Ideelle vekstforhold

Enten dyrkes i en container eller utendørs i en tropisk hage, må ZZ plante en grov, smuldrete jord med god drenering og lufting. Unngå soggy eller tunge, tette jord. En blanding av sand, grus eller grov bark nuggets med organisk materiale fungerer godt. Bright naturlig lys er bedre enn dårlige lysforhold eller kunstig lave lysforhold. Vann og fôr fritt med en flytende balansert gjødsel i løpet av den lange dager og varme mellom jevndøgn. Halt befruktning og redusere vanning om vinteren for å holde jorda knapt fuktig. For lite vann fører bladene til å dø eller holder røtter fra spirende nytt løvverk; overwatering forårsaker rot råtne og plante død.

vegetativ formering

Mens en blomstrende ZZ plante potensielt gir frø hvis blomstene bestøves, saftige vev av denne aroid arter er enkle å spire og skape nye kloner. Flygeblader på hver frondlike blad lett bli nye planter komplett med rotknoller. Bunnen av hvert blad, kalt en petiolule, vil spire i kontakt med varm, fuktig, godt drenert jord. Produksjon av rot- og knollvekster fra petiolule er raskest når dagene er minst 16 timer lang, ifølge forskning publisert i 2009 av RG Lopez, MG Blanchard og ES Runkle av Hagebruk avdeling ved Michigan State University.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com