Liste over Fragrant Garden Plants

February 11

Liste over Fragrant Garden Plants


De fleste planter har en duft-noen så svak for ikke å bli merkbar, og noen enda ubehagelig. Heldigvis, de fleste av park og hage planter har veldig hyggelige, og mange superb, dufter. Det er mange å velge mellom. Noen vokser bedre i bestemte regioner. Å sørge for at hagen din har stor hagebruk aroma, sjekk med et lokalt universitet samarbeidende utvidelse for en liste over gode luktende planter som vokser godt i ditt område.

blomster

Den åpenbare førstevalget for både visuell og aromatiske skjønnhet er blomster. De fem "beste-smellers" i denne kategorien omfatter Rosa (Rose), med mange brukes til base og etterbehandling luktene i parfyme industrien. Roser kan være små planter eller klatre til 50 fot eller mer. Lillium (lilje) arter er notorisk velduftende og det finnes varianter for de fleste voksende soner. De blomstrer i mange farger i løpet av våren og høsten. Phlox og Valeriana (heliotrope) er begge solide stauder (året rundt). De kommer i mange varianter og farger, og er ofte pleasingly velduftende. Purdue University runder av duftende blomsten liste med geranier, hyasint, narsisser, Artemisia, lavendel, peon og noen varianter av iris.

busker

Den eviggrønn busk Osmanthus (te oliven) er kjent for å være den søteste lukt sørlige hageplante, ofte sammenlignet med appelsin eller fersken-blomstre dufter. Te oliven har kristtorn-lignende blader og bunter av små hvite, gule eller oransje blomster. Jasminum (som vanlig hvit jasmin) også er begunstiget for sin sterke eksotisk parfyme. Jasmine busker tendens til å være viny, vokser opp til 15 fot, og er bra for trellises. Syringa (lilla) har vært i USA siden 1750 og er verdsatt for sin dype, rike, søt duft. Syriner blomstrer i hvitt, rosa og nyanser av lilla, og kan vokse opp til 30 fot høy. Rhododendron (rhododendron og asalea) er søtt duftende i en woodsy måte. De blomstrer i nesten hver blomst farge tenkelige og har livlig høst løvverk.

Vines

Mange Wisterias (frutesens / amerikansk, sinensis / kinesisk, og floribunda / japansk) har vakre dufter. Wisteria har brusblomstrer i hvitt, rosa, blå, fiolett og lilla. Lonicera (kaprifol) er også kjent for sin søte lukten. En favoritt av kolibrier og sommerfugler, honeysuckle vinstokker blomstre hvit, gul, rosa og rødt i tidlig på våren. Noen klematis, noen av dem er evergreens, har også lette søte aromaer. Det er en klematis som passer for alle og enhver klima. Stephanotis har duftende hvite blomster på hardføre Twining vinstokker. De er ettårige og vokser godt på trellises.

trær

De fleste av de 80 arter av Magnolia har en nydelig duft og er kjent for store voksaktig blomster som blomstrer før bladene har greened ut. De kommer i dverg til 80-fots varianter. Noen varianter av Crataegus (hagtorn) har duftende hvite blomster. Hegg (mayday treet) har nydelig brusende kjeder av duftende hvite blomster. Pinus (furu) er også duftende, spesielt på varme dager - en Ponderosa furu bark lukter vanilje. Clemson University viser at disse duftende trær også tiltrekke Songbird lokalsamfunn.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com