Liste over Evergreen busker for nordsiden av et hus

March 17

Eviggrønne busker på nordsiden av et hus eller de som sitter under et tett tre baldakin får ingen direkte sollys, men det er en viktig forskjell i type skygge de opplever. Skyggen på nordsiden av et hus kalles åpen skygge fordi busker er åpen mot himmelen, og de får indirekte sollys.

hengende Leucothoe

Hengende Leucothoe (Leucothoe fontanesiana) har grasiøs, buede grener. Buskene vokser 3 til 6 fot høy med pyntegrønt som fremkommer i nyanser av rødt, bronse og lilla, noen ganger med hvit vekslande. Klynger av urneformede, hvite blomster henger fra grenene i våren. Hengende Leucothoe trenger en fuktig, sur jord som er godt drenert. Det er hardfør i US Department of Agriculture soner 5 til 8.

buksbom

De fleste tenker på buksbom som en sikring busk, men de gjør også godt fundament og Topiary busker. Hvis du tenker på boxwoods som kjedelige, vanlige busker, prøv en av de spraglete varianter som B. sempervirens 'Variegata'. Buksbom vokser like godt i sol eller skygge, og tåler et bredt spekter av jord. God drenering er avgjørende. Buksbom er hardfør i USDA sone 6 til 8.

Mountain Laurel

Mountain laurbær (Kalmia latifolia) er et utmerket blomstrende busk for nordsiden av et hus. I optimale grunnforhold vokser det opp til 10 fot høye med en lignende spread. Hvite eller rosa blomster i klynger så store som 6 inches i diameter i slutten av våren eller tidlig sommer. Mountain laurbær trenger et kjølig, fuktig, litt sur jord som er godt drenert. Mulch er viktig å holde på fuktighet og isolerer jord fra ekstreme temperaturer. Mountain laurbær er hardfør i USDA sone 5 til 9.

Mahonia

Mahonie (mahonie bealei) vokser til en høyde på 10 fot. Den store sentrale stammen ikke har laterale grener, og den lange blad stammer vokser direkte fra hovedstammen. Bladene er mørkegrønne, spiny og læraktig. Klynger av duftende gule blomster blomstre i slutten av vinteren, etterfulgt av bær som modnes til blå-svart. Bærene tiltrekke fugler til hagen. Grow mahonie i et fuktig, godt drenert jord. Det er hardfør i USDA sone 5 til 8.

rosebay Rhododendron

Rosebay rhododendron (Rhodendron maksimum) er innfødt til østlige USA. Den vokser 5 til 12 fot høy og overlatt til sine egne enheter danner et tett kratt. Rosebay rhododendron har store, tykke, læraktige blader. Blomstene blomstrer på forsommeren i hvitt og nyanser av rosa. Rosebay Rhododendron trenger en fuktig, godt drenert jord. Det er hardfør i USDA sone 3 til 7.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com