Hvordan karbonmonoksid drepe?

December 20

Karbonmonoksid inhaleres

Innånding av karbonmonoksid, fargeløs, luktfri, smakløs gass som produseres ved forbrenning, kan lett føre til dødelig kullosforgiftning. Fordi karbonmonoksid ikke kan oppdages og symptomene starter mild, ligne influensa og får stadig verre, da noen innser det er et problem, kan det være for sent. Karbonmonoksid gass kan produseres med visse typer ovner, motorer, ikke-ventilerte peiser og andre ildsteder som ikke er i god stand.

Karbonmonoksid Kompromisser Oxygen Levering

Puste i bare en liten konsentrasjon av karbonmonoksid kan føre halvparten av de store blod element kalt hemoglobin til covert til en syntetisk form som kalles karboksyhemoglobin. Denne syntetisk form av hemoglobin tar plassen til normal hemoglobin, som binder seg til og leverer oksygen gjennom kroppen. Denne erstatning forhindrer levering av oksygen i hele kroppen, og fører til at kroppens myoglobin, som transporterer oksygen gjennom muskler og hjelper til med cellerespirasjon, for å bli kompromittert.

Karbonmonoksid stenger Body

Når kroppens systemer ikke får oksygen den trenger, vil de slutte å fungere. Hjernen kan ikke fungere uten tilstrekkelig oksygen, noe som er grunnen til at symptomene starter med hodepine og forvirring. Ofre vil begynne å få influensalignende symptomer som hodepine, tretthet, svimmelhet og smerter i kroppen. Gå til sengs kan forårsake symptomer og giftighet å forverres. Etter hvert vil eksponering for karbonmonoksid påvirke sentralnervesystemet og hjerte og føre til døden. Den hastigheten som karbonmonoksid forgiftning vil påvirke offeret er avhengig av konsentrasjonen av den giftige gass i luft, og hvor lufttett miljø er.

Kullosforgiftning kanBehandlet

Når oppdaget i tide, kan oksygen behandlinger hjelpe offeret komme seg, men oppgangen er langsom og permanente problemer kan forbli. Bare forlate miljøet vil ikke reversere skaden. Selv etter det synes en person er gjenopprettet, kan han ha et tilbakefall og dø fra virkningene av kullosforgiftning.

Forhindre Karbonmonoksid Poisoniong

Den beste måten å forhindre død av kullosforgiftning er å eliminere sjansene for å puste dødelig gass. Installer karbonmonoksid detektorer i ditt hjem og ikke over-isolere huset om vinteren. Tillate en viss grad av ventilasjon. Vær også forsiktig med å bruke motorbaserte apparater og drivstoff-brenning ovner i hjemmet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com