Typer av Small, full sol stauder

December 1

Typer av Small, full sol stauder


Stauder som kan trives i full sol plassering er absolutt ikke sjelden, men små arter, vokser ikke større enn 6 inches, er ikke rikelig. Likevel, det er små flerårige alternativer for en full sol stedet. Deres mangel på størrelse, men evnen til å produsere blomster, gjør dem kandidater for steinbed og flerårig grenser, med noen levedyktig som bunndekke eller som container planter.

Delosperma

Delosperma er en innfødt plante i Sør-Afrika, hvor det utvikler seg i full sol i noen av fjellterreng. Økende til bare to inches høy, men sprer seg ut så bredt som 18 inches, er Delosperma en egnet bunndekke. Den overordnede arter viser seg gule blomster fra mai til september, og tilhører en gruppe av stauder kjent som is planter. Hybrider av Delosperma inkluderer Starburst og John Proffitt. Den tidligere funksjoner syrin-lilla blomster og vokser til 4 inches høy; sistnevntes blomstene er nyanser av fuchsia. Klima ikke kaldere enn de av USDA anlegget hardførhet sone seks støtte disse små stauder, som tåler både varme og tørke.

bergknapp

En tendens til å spire fra steinete hyller gir stauder kjent som stonecrops navnene deres. De gjør stor i full sol, hailing fra Europa der de vokser til 6 inches. Stonecrops er eviggrønne, noe som gjør dem til et godt bunndekke valg. Blomsten farger varierer mellom arter og sorter. Noen har stjerneformer og er gule, mens typer som Coral Carpet er nyanser av hvitt og rosa. Stonecrops er hardføre små stauder, stå opp i ansiktet av dårlig kvalitet jord, varmt vær og tørke. Arter som hvit bergknapp vokse fra USDA sone 3 til 9.

timian

En av de foreslåtte bruksområder for vill timian er som fyllstoff for å plante mellom springbrett på en sti eller en uteplass, bemerker Missouri Botanical Garden. Flere typer timian eksisterer det fortsatt små, med de fleste mindre enn 6 inches høy. Timian fares dårlig i våt jord, med rot råte utvikle og drepe planten. Godt drenering områder hvor solen slår ned støtte disse staudene, med sine små blomster tiltrekker bier. Timian sortar inkluderer Pink Chintz, Minus og Lime. Disse plantene bli grønn i områder hvor vintrene ikke er for harde.

Speedwell

I noen tilfeller, fortsetter veronika blomstrer om sommeren etter den første blomstringen periode på slutten av våren. Denne full sol flerårig fra deler av Tyrkia og Russland vokser til 6 inches, holder den liten nok til bruk i steinbed eller front deler av flerårig grenser. Speedwell sortar som Giles Van Hees er 6 inches høy, men blomstene vokser på toppene over anlegget og tiltrekke sommerfugler. Fargene på blomstene avhengig av hybrid; noen er blå som blå refleksjon, mens andre er lilla, slik som de av Sunshine.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com